Γιατί Instagram και όχι Facebook?


  Τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού αγαπάει περισσότερο το instagram απ'οτι το facebook. Σήμερα θα δούμε για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό, κατά τη προσωπική μου άποψη πάντα.


  Ανήκω και εγώ στη κατηγορία των ανθρώπων που χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο το instagram και το facebook μόνο για συγκεκριμένους λόγους. Οπότε δεν μου είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό. 

  Αρχικά είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα. Υπάρχει ακριβώς η ίδια λογική και στα δύο μέσα, με τη μόνη διαφορά πως στο Instagram μπορείς να ανεβάσεις κατά κύριο λόγο φωτογραφίες και όχι κείμενα εκτός αν τα γράψεις πάνω σε μια εικόνα φυσικά. 

  Κανείς δεν κάθεται να διαβάσει τον "πόνο" του καθενός στο Facebook, γιατί κακά τα ψέματα πάντα το προφίλ μας στο facebook ήταν κάτι σαν το ημερολόγιο μας δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Κάπως έτσι ο κόσμος σταμάτησε να διαβάζει το οτιδήποτε σε κείμενο και απλώς ασχολείται πλέον μόνο με τις φωτογραφίες και σε αυτό το μέσο οπότε γιατί αυτό και όχι το instagram που έχει μόνο φωτογραφίες.    Η συνομιλία του Instagram. Όταν αυτό το μέσο πρωτοεμφανίστηκε το μόνο που μπορούσες να κάνεις ηταν να ανεβάσεις φωτογραφία σε τετραγωνισμένο μόνο σχήμα με αθλοια,για να λέμε τη αλήθεια, φίλτρα. Οπότε αφού πλέον μπορεί να συνομιλήσει και εκεί με αυτοκόλλητα, gifakia και όλα τα σχετικά γιατί να έχει το Facebook messenger που είναι και πιο βαρύ για τη συσκευή του;  

 Και τέλος, γιατί μπορεί να βλέπει το feed οποιουδήποτε διάσημου ή ευρέως γνωστού ανθρώπου που έχει ανοιχτό το προφίλ του χωρίς να περιμένει πότε θα δεχτεί το αίτημα φιλίας του και αν.


 Αυτές θεωρώ πως είνα οι κύριες αιτίες που έχουν ρίξει πλέον τόσο χαμηλά το Facebook. Όσοι το χρησιμοποιούμε πλέον είτε το κάνουμε για συγκεκριμένους λόγους ή γιατί ακόμα μας φαίνεται λίγο ενδιαφέρον.  

Εσύ τι από τα δύο χρησιμοποιείς περισσότερο;


Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

5 Σχόλια

 1. Η αλήθεια είναι πως εγώ προτιμώ το facebook ακριβώς γιατί μπορώ να βρω ενδιαφέροντα κείμενα, events, και ειδήσεις, σε αντίθεση με το instagram που μου φαίνεται αρκετά μονοδιάστατο. Μάλλον έχει να κάνει και με τη διαφορά ηλικίας!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοείτε, σε κάθε ηλικία σε ιντριγκάρουν και διαφορετικά πράγματα.

   Διαγραφή
 2. Προσωπικά μου αρέσουν και τα δύο, το καθένα για διαφορετικούς λόγους. Αν έπρεπε να διαλέξω όμως θα διάλεγα το Facebook, γιατί έχει πολλά περισσότερα να ψάξεις και να ασχοληθείς. Το Instagram μ'αρέσει γιατί είναι φωτογραφίες σχεδόν αποκλειστικά και είναι πιο 'ήσυχο' (για μένα τουλάχιστον) κοινωνικό μέσο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σίγουρα και τα δύο έχουν το ενδιαφέρον τους. Αν μάλιστα είσαι και σχετικά "απόμακρος/η" τα ευχαριατιέσαι και τα δύο χωρίς πρόβλημα. Αλλά κακά τα ψέματα για τους νεότερους το instagram είναι πιο ενδιαφέρον. Ίσως γιατί πλέον σε πολλούς αρέσει οι φωτογραφία και η εικόνα γενικότερα.

   Διαγραφή
  2. Και τα δυο έχουν φωτογραφίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι το Instagram είναι (πολύ) πιο 'συμμαζεμένο' σε αυτό το θέμα! Στο Facebook από την άλλη θα βρεις τα πάντα όλα... παντού όμως!

   Διαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας