Ο αλχημιστής του Πάουλο Κοέλιο

  Ένα βιβλίο το οποίο όλοι έχουμε ακούσει και η περισσότεροι έχουμε διαβάσει, εγώ πολύ πρόσφατα, είναι ο Αλχημιστής του Πάολο Κοέλιο. Ένα βιβλίο που έρχεται να σε βάλει σε σκέψεις αλλά ταυτόχρονα να σου προσφέρει και πολλά "μαθήματα" από εκεί που δεν το περιμένεις. Πάμε να το δούμε λίγο πιο αναλυτικά.


  Απο το συγκεκριμένο βιβλίο προέρχεται η πολύ γνωστή φράση:

  " Όταν θέλεις πάρα πολύ κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις." 

  Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το πιο δημοφιλές του συγγραφέα, αν και προσωπικά τώρα θέλω να διαβάσω και άλλα του βιβλία. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Σαντιάγο, ένας νεαρός βοσκός από την Ανδαλουσία. Όταν κάποιος του είπε πως υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός στις πυραμίδες της Αιγύπτου χωρίς να του πει συγκεκριμένα τι θησαυρός, παίρνει τη μεγάλη απόφαση να κάνει αυτό το μεγάλο ταξίδι για να τον βρει. Μέσα από αυτό το ταξίδι θα γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, θα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και διαφορετικές φυλές και όχι μόνο. Ουσιαστικά εμείς μέσω της ανάγνωσης του βιβλίου παρακολουθούμε το συγκεκριμένο ταξίδι.


  Κάπου εδώ να μην ξεχάσω να αναφέρω πως το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη σε μια πολύ καλή και προσιτή τιμή.  

  Σε αυτό το βιβλίο, μην περιμένεις να δεις κάποια συναρπαστική ιστορία με άγχος και σασπένς. Είναι πολύ απλό και εύκολα γραμμένο  που όμως έχεις δύσκολα ή μάλλον έντονα βαθιά νοήματα. Στην πορεία της ιστορίας θα νιώσεις πολλά συναισθήματα, άλλες φορές χαρά,άλλες απογοήτευση,λύπη και πάνω από όλα ελπίδα. Είναι μια ιστορία που προσπαθεί να δόσει ελπίδα για εσένα, για το αύριο. Κάτι που μου άρεσε πολύ στο βιβλίο είναι η συμφιλίωση με τον θάνατο, είναι κάτι που θα ήθελα να βλέπω πιο συχνά στις ιστορίες καθώς είναι και αυτός κομμάτι της ζωής μας. Το τέλος του είναι ιδιαίτερο πως όμως σου προσφέρει την ανακούφιση και τη καθαρση που χρειάζεσαι. Θα χαρακτήριζα το συγκεκριμένο βιβλίο κάτι σαν εγχειρίδιο ζωής και πιστεύω πως όλοι όσοι ακόμη δεν το έχετε διαβάσει ΠΡΈΠΕΙ να το διαβάσετε. Τέλος μπορείς να το διαβάσεις ότι ηλικία και να είσαι. 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας