Κάτι για τη φάρμα των ζώων


  Μάντεψε! Ναι, επιτέλους διάβασα και εγώ τη Φάρμα των ζώων από τον George Orwell. Ως γνωστόν κάλιο αργά παρά ποτέ που λέει και η γνωστή παροιμία. Κάπως έτσι αποφάσισα και εγώ στα 21 μου να διαβάσω αυτό το αριστούργημα που έρχεται πολύ κοντά στο άλλο μεγάλο βιβλίο του ίδιου συγγραφέα, το γνωστό 1984. Αλλά ας δούμε αυτό που μας αφορά! Καταρχάς να πω ότι αυτή τη φορά δεν έχεις δικαιολογία για να μην διαβάσεις αυτό το βιβλίο. Είναι πολύ μικρό, ευχάριστο και σίγουρα αξίζει να το διαβάσεις. Ουσιαστικά ο συγγραφέας στη Φάρμα των ζώων μιλάει για τα θέματα που αναπτύσσει στο 1984 σε μια πιο ανάλαφρη σατυρική  μορφή που θα σε κάνει ναι μεν να γελάσεις αλλά στο τέλος το όλο νόημα θα σε κάνει και να κλάψεις. Η ιστορία έχει ως εξής, ο κ. Τζόουνς έχει μια φάρμα που ουσιαστικά εκμεταλλεύεται τα ζώα του αλλά εκείνα αποφασίζουν να τον διώξουν και τελικά το καταφέρνουν. Κάπως έτσι καταλήγουν στην αρχηγία της φάρμας τα γνωστά μας γουρούνια. 


 Αυτή η ιστορία περνάει πολλά μηνύματα κυρίως για τα άτομα που κατέχουν εξουσία στα χέρια τους και την εκμεταλλεύονται για δικό τους όφελος τις περισσότερες φορές. Μας φανερώνει πως τελικά είτε άνθρωπος είσαι είτε ζώο , που μεταξύ μας και εμείς ζωικά πλάσματα είμαστε, όταν έχεις χρήματα στα χέρια σου αντιμετωπίζεις διαφορετικά αυτούς που δεν έχουν. Δυστυχώς αυτό είναι ένα αληθινό γεγονός και μακάρι να αλλαηει, εσύ τι πιστεύεις θα αλλάξει? 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας