Οι μικρές κυρίες της Λουίζα Μάι Άλκοτ

  Κλασσική λογοτεχνία. Δύο λέξεις με τόσο νόημα, δύο λέξεις που παλιά δεν αγαπούσα τόσο, προτιμούσα πάντα το καινούριο. Όμως πλέον ξέρω πως χωρίς το κλασσικό δεν θα υπάρξει καινούργιο για αυτό και το αγαπώ. Τώρα μπορεί να σκεφτείς τι περίεργος πρόλογος για ένα άρθρο βιβλίου. Όμως καλό είναι πέρα από κριτικές να περνάμε και μηνύματα. Έτσι σήμερα θα μιλήσουμε για το βιβλίο μικρές κυρίες της Λουίζα Μάι Άλκοτ. 
  Ίσως το πιο γνωστό και διάσημο βιβλίο της συγκεκριμένης συγγραφέως και όχι άδικα. Καθώς η ιστορία του είναι ιδιαίτερη και μην ξεχνάμε πως έχει γυριστεί πολλές φορές ταινία με πιο πρόσφατη αυτή του 2019, την οποία είδα πρόσφατα αλλά θα μιλήσουμε για αυτή σε επόμενο άρθρο. Είναι μια ιστορία για όλες της ηλικίες που κάθε φορά που τη διαβάζεις παίρνεις και κάτι διαφορετικό, όπως και στα περισσότερα κλασσικά βιβλία. Είναι εύκολα γραμμένο οπότε δεν δυσκολέψει τις μικρότερες ηλικίες να το διαβάσουν καθώς και εγώ πρώτη φορά αυτό το βιβλίο το διάβασα όταν ήμουν στο γυμνάσιο. Επίσης δίνει πολλά και όμορφα μηνύματα  Η υπόθεση έχει ως εξής. Έχουμε τέσσερα κορίτσια τις αδερφές Μαρτς, την Τζό, τη Μέγκ, τη Μπέθ και την Έιμι. Τα κορίτσια αυτά ζουν μέσα στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο στου οποίου το μέτωπο βρίσκεται και ο πατέρας τους. Η ζωή είναι δύσκολη από οικονομικής άποψης καθώς οι πόροι είναι ελάχιστοι, όμως εκείνες και η προικισμένη μητέρα τους παλεύουν για το αύριο. Όχι μόνο για τα οικονομικά τους αλλά για να δώσουν μια ευχάριστη πνοή στη ζωή του μέσα σε όλον αυτόν το χαμό. Οι τέσσερις αδερφές πάντα ενωμένες προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Μέσα από αυτή την ιστορία βλέπουμε πολλούς χαρακτήρες να ξεδιπλώνονται, φιλίες να γεννιούνται ακόμη και αθώες αγάπες. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους είναι μοναδικός και παλεύουν για να έχουν έστω και λίγες μικρές δόσεις ευτυχίας οι οποίες θα κάνουν τη δύσκολη αυτή ζωή να αξίζει. Καθώς διαβάζεις αυτό το βιβλίο χάνεσαι και ταξιδεύεις σε μια εποχή διαφορετική, όχι ιδανική αλλά με πολλά ιδανικά.  Εσύ έχεις διαβάσει αυτό το βιβλίο, αν ναι πως σου έχει φανεί; 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας