Πώς να φέρεις σε πέρας τη γενική του σπιτιού


  Ξέρω πως η γενική του σπιτιού είναι μια δύσκολη υπόθεση, αν και μεταξύ μας κάθε Σάββατο ή Κυριακή μας είναι επίσης μια "μικρή γενική" για το σπίτι. Αλλά τώρα μιλάμε για τη μεγάλη γενική αυτή που εσύ μπορεί να κάνεις κάθε φθινόπωρο και άνοιξη ενώ εγώ κάνω Δεκέμβρη και Ιούνη, ναι ναι μιλάω για αυτή τη βδομάδα του μήνα, ή ακόμη και την ημέρα αν είστε πολλά άτομα, που θα ξεσκονίσεις και τη παραμικρή γωνίτσα. Για αυτή τη γενική λοιπόν σου έχω κάποιες συμβουλές που ακολουθώ και εγώ και θέλω να τις μοιραστώ μαζί σου.

Πώς να φέρεις σε πέρας τη γενική του σπιτιού

1. Μην αγχώνεσαι 


  Ένας λόγος που δυσανασχετείς όταν έρχεται η ώρα για τη γενική του σπιτιού είναι σίγουρα ότι φοβάσαι πως δεν θα προλάβεις, ότι θα τα κάνεις όλα μόνος ή μόνη σου, την κούραση και λοιπά. Οπότε να το βλέπεις σαν κάτι καλό, σαν κάτι που γίνεται μια στο τόσο ώστε να καθαρίσει το σπίτι στο 100%  και να μπορεί να αντέξει τη "σκονίτσα" ενός εξαμήνου. Μην σκέφτεσαι πως το κάνεις για να είναι όμορφο το σπίτι σου, σκέψου πως είναι μια διαδικασία για μια πιο υγιεινή καθημερινότητα ή τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω. 

2. Μην βιάζεσαι 


  Όποιος βιάζετε σκοντάφτει. Έτσι έλεγαν και στο χωριό μου! Δεν χρειάζεται να κάνεις τα πάντα σε μια ημέρα. Πάρε τον χρόνο σου, ώστε να μην υπάρχουν και ατυχήματα. Ξέρεις τώρα, για να μην σπάσουν αυτά τα ποτήρια που έχεις στο σύνθετο, αυτά που υπάρχουν σπίτι από τη στιγμή που παντρεύτηκες εσύ ή μάνα σου και δεν χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν ποτέ, ναι για τέτοια ατυχήματα λέω.  

3. Κάνε ένα δωμάτιο τη φορά 


  Ένα λάθος που έχω κάνει εγώ πολλές φορές και  ίσως να έχεις κάνει και εσύ, είναι  ότι προσπαθώ να καθαρίσω πολλά δωμάτια ταυτόχρονα. Για παράδειγμα πρώτα να ξεσκονίσω όλα τα δωμάτια και μετά να σκουπίσω,πόσο λάθος. Καταρχάς μέχρι να ξεσκονίσεις  το επόμενο δωμάτιο θα έχει μαζέψει πάλι σκόνη το προηγούμενο. Οπότε καλύτερα να τελειώνεις πρώτα με το ένα δωμάτιο και μετά να πηγαίνεις στο επόμενο ώστε να φεύγει και μια έννοια πχ. του σαλονιού από το μυαλό σου. 

Πώς να φέρεις σε πέρας τη γενική του σπιτιού


4. Ξεκίνα από τα δύσκολα δωμάτια 


  Ποιο είναι το δωμάτιο που καθαρίζεις λιγότερο συχνά? Αυτό πρέπει  να σκεφτείς και με αυτό να ξεκινήσεις. Το δωμάτιο ή τα δωμάτια που δεν ασχολείσαι συχνά μαζί τους είναι αυτά που θα σου πάρουν και τον περισσότερο χρόνο οπότε ξεκίνα με αυτά και μετά τα υπόλοιπα θα σου φαίνονται παιχνιδάκι


5. Κάνε ένα τυπικό πρόγραμμα 


  Βάλε μια σειρά στο κεφάλι σου ή και στο χαρτί αν σε βολεύει με το τι θες να κάνεις, με τη σειρά που θες να το κάνεις ώστε να είναι όλα αρμονικά σε μια σειρά. Διότι το να έχεις ένα πρόγραμμα εγκεφαλικά τουλάχιστον, είναι η απόλυτη ηδονή,για εμένα προσωπικά τουλάχιστον που έχω ωροσκόπο παρθένο είναι ηδονή. 

  Κάτι τελευταίο. Κατά τη γνώμη μου άσε όλα τα πλυντήρια για το τέλος σεντόνια,τραπεζομάντιλα και κουρτίνες που άλλαξες τοποθέτησε τα μαζεμένα σε μια άκρη και στη συνέχεια τσούκου-τσούκου τα βάζεις και αυτά στη σειρά. 


Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας