Μικρές Κυρίες : Η ταινία

  Σε προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για το βιβλίο Μικρές Κυρίες της Λουίζα Μάι Άλκοτ. Εκεί είχα υποσχεθεί ότι θα σας μιλήσω για την αντίστοιχη ταινία που προτω-προβλήθηκε στις μεγάλες οθόνες στις 26 Δεκεμβρίου του 2019. Καθώς εύκολα θα μπορούσες να τη χαρακτηρίσεις και σχετική με το κλίμα των Χριστουγέννων.

Μικρές Κυρίες : Η ταινία  Όπως κατάλαβες μιλάμε για μια από τις πολλές ταινίες που έχουν προκύψει από κάποιο βιβλίο. Εμένα μου αρέσει γενικότερα αυτή η ιδέα, με ιντριγκάρει να δω αν ένας σκηνοθέτης φαντάστηκε την ιστορία του βιβλίου όπως εγώ όταν την διάβαζα. Το σενάριο της ταινίας  ακολουθεί αρκετά πιστά το αρχικό βιβλίο με ελάχιστες διαφορές. Όμως κάπου εδώ πρέπει να αναφέρω κάτι σημαντικό, η ταινία δεν βασίζεται μόνο στο βιβλίο "Μικρές Κυρίες" , τι εννοώ θα ρωτήσεις και θα σου πω αμέσως. Η Λουίζα Μάι Άλκοτ είχε συνεχίσει αυτή την σειρά με ένα δεύτερο βιβλίο που φέρει τον τίτλο "Οι μικρές κυρίες παντρεύονται." (δεν το έχω διαβάσει αλλά είναι στη λίστα μου), έτσι λοιπόν στην ταινία υπάρχει ένας συνδιασμός αυτών των δύο και το γνωστό μας forth & back. Έτσι λοιπόν το σενάριο εδώ ξεκινάει με το δεύτερο βιβλίο και κάνει αναδρομές στο παρελθόν , δηλαδή στο πρώτο.  Την ταινία την έχει επιμεληθεί η σκηνοθέτης αλλά και ως σεναριογράφος αυτή τη φορά Greta Gerwig .  Όσον αφορά τις τέσσερις πρωταγωνίστριες μας οι ρόλοι διανεμήθηκαν ως εξής: 
  • Jo March = Saroise Ronan 
  • Meg March = Emma Watson 
  • Amy March = Florence Pugh
  • Beth March = Eliza Scanlen 
Τελος στο ρόλο της αγαπημένης μας Μάρμι η Laura Dern


  Η ταινία είχε 6 υποψηφιότητες στα Oscar και κέρδισε εκείνη για τα καλύτερα κοστούμια. Κάτι που πραγματικά αξίζει καθώς τα ρούχα ανταποκρίνονταν απίστευτα σε εκείνη την εποχή. Κάτι άλλο που εμένα με εντυπωσίασε πολύ στη ταινία ήταν τα σκηνικά, είχε πολύ καλή απεικόνιση καθώς και εγώ όταν διάβαζα έτσι φανταζόμουν τους χώρους, μικρούς και ζεστούς. Παρόλα αυτά και οι ερμηνείες ήταν πολύ καλές με προσωπικά αγαπημένη μου την Τζό, καθώς έτσι και αλλιώς έχω μια αδυναμία σε αυτόν τον χαρακτήρα. Κάπου εδώ βέβαια να αναφέρω πως εγώ δεν έχω παρακολουθήσει καμία από τις παλαιότερες μεταφορές της συγκεκριμένης ιστορίας στη μεγάλη οθόνη. Παρόλα αυτά τη συγκεκριμένη αξίζει να τη δεις είτε έχεις διαβάσει το βιβλίο είτε όχι. 


Εσύ την παρακολούθησες; Αν ναι, γράψε μου πως σου φάνηκε.

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

2 Σχόλια

  1. Δεν την έχω δει, αλλά είναι στη λίστα μου!! Το βιβλίο το είχα διαβάσει μικρή, αλλά δεν θυμάμαι πολλά πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας