Μετά από τρεις μήνες journaling...

  Στη αρχή πολλές οι απορίες, άκουγα συνέχεια την έκφραση journaling και αναρωτιόμουν τι ήταν. Έψαχνα βίντεο, άρθρα, λίγο από εδώ και λίγο από εκεί. Όταν έμαθα και κατάλαβα τι είναι είπα "Ααα εντάξει οκευυ". Όμως όταν αποφάσισα να το εντάξω στη ζωή μου κατάλαβα τα πάντα. 

Μετά από τρεις μήνες journaling...

  Όταν ξεκίνησα να κάνω journaling μου ήταν κάτι δύσκολο, πολύ ζόρικο για την ακρίβεια. Δεν ήξερα τι πρέπει να γράψω σε αυτό το λευκό τετράδιο ή πως πρέπει να το γράψω. Τη στιγμή που ξεκινάς κάτι καινούργιο, οτιδήποτε και αν είναι αυτό, πάντα σε τρομάζει κυρίως γιατί δεν ξέρεις αν στο τέλος θα σε ωφελήσει ή όχι. Αυτό κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Όπως καταλαβαίνεις ξεκίνησα με βοήθεια από το internet, όπως οι περισσότεροι πιστεύω. Κάπως έτσι κατέληξα να αρχίσω το journaling με μικρές ερωτήσεις και υποερωτήσεις, οι οποίες με βοηθούσαν να καταγράψω πιο εύκολα τις σκέψεις μου. Σιγά σιγά άφησα τις "έτοιμες ερωτήσεις" και δημιούργησα τις δικές μου. 

Μετά από τρεις μήνες journaling...

  Ξεκίνησα να κάνω μικρές σημειώσεις σκέψεων,  αρνητικές, θετικες, προβληματισμούς, εμπόδια και μετά να βγάζω τα συμπεράσματα μουόπως αυτό που κάναμε στο #7daysjournalingchallenge  . Πλέον όμως έχω ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Τώρα απλά μου αρκεί να παίρνω το τετράδιο μου με το αγαπημένο μου στιλό και να αραδιάζω εκεί πάνω σε μικρά είτε σε μεγάλα μακροσκελή κείμενα όλα αυτά που βουΐζουν στο κεφάλι μου και με ενοχλούν ακριβώς με τη ροή που μου έρχονται και ας μην βγάζει κανένα νόημα όταν θα τα διαβάσει κάποιος τρίτος. Άλλωστε η ουσία να απελευθερωθείς εσύ και μόνο εσύ.  

 Τώρα μπορεί να αναρωτηθείς σε τι με βοήθησε εν τέλη και το αγάπησα και συνεχίζω να το κάνω. Το journaling με βοηθάει να ηρεμώ το πνεύμα μου, με χαλαρώνει. Με κάνει να μειώνω το άγχος γιατί συνειδητοποιώ πως πολλά από αυτά δεν μπορώ να τα ελέγξω και δεν είναι στο χέρι μου, οπότε εν τέλη το άγχος αυτό καταλήγει να είναι τζάμπα. Ταυτόχρονα όμως με έχει βοηθήσει πολύ να ελέγχω τον εαυτό μου στο τι είναι σημαντικό για να το αφήσω να με επιρεάσει και τι όχι. Κάπως έτσι μαθαίνω περισσότερο πράγματα για τον εαυτό μου με αποτέλεσμα να τον αγαπώ κάθε φορά και ένα τσακ παραπάνω. 

Εσύ κάνεις journaling? 
Αν ναι πως σε έχει βοηθήσει; 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

4 Σχόλια

 1. Κάνω journaling τον τελευταίο χρόνο και με έχει βοηθήσει πολύ, ειδικότερα με το θέμα άγχος... που μου περισσεύει...! Είναι ωραία ασχολία, 'ξελαμπικάρει' το μυαλό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς αυτό. Ξελαμπικάρει το μυαλό είναι σαν μια προσωπική ψυχανάλυση κατά κάποιο τρόπο.

   Διαγραφή
 2. Ταυτιζομαι!! Βοηθαει να βαλω τα πραγματα σε μια σειρα και να αποβαλω το αγχος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι ναι. Μου το έλεγαν κάποιοι πως βοηθάει πολύ στο άγχος και δεν το πίστευα μέχρι που το δοκίμασα

   Διαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας