Αυτοβελτίωση είναι....


   Ακούς συχνά από Lifestyle Bloggers/Vloggers αλλά και όχι μόνο για εκείνη την αυτοβελτίωση. Τι είναι όμως τελικά; Ποιο είναι το καλό που μας κάνει; Ας ξεκινήσουμε με κάτι βασικό που θα λύσει εξ αρχής πολλές απορίες πιστεύω. Η λέξη «αυτοβελτίωση» είναι σύνθετη και προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων εαυτός + βελτίωση, οπότε ετυμολογικά και ουσιαστικά εννοούμε την βελτίωση του εαυτού μας, της προσωπικότητας μας, γενικότερα του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς μας. Πιο συγκεκριμένα όμως, με τον όρο αυτοβελτίωση  θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα του γίνομαι καλύτερος. Όταν όμως εννοούμε «καλύτερος», στο δικό μου μυαλό, δεν είναι αναγκαίο να γίνεις και το καλύτερο παιδί, που λέει και ο αγαπημένος Γιάννης Πλούταρχος. Το νόημα είναι να γίνεις καλύτερος για εσένα και για την ηρεμία της ψυχής σου, να κάνεις καλύτερες επιλογές από εκείνες που έκανες πριν, να παίρνεις αποφάσεις που θα σου αποφέρουν κυρίως θετικές συνέπειες και εν τέλει να δίνεις μεγαλύτερη σημασία στη ζωή σου, που εν τέλει είναι και μικρή.


 Η αυτοβελτίωση έχει διαφορετικά οφέλη για τον κάθε ένα όμως πιστεύω πως ένα είναι το κοινό σημείο σε όλους, η ηρεμία! Συγκεκριμένα η ηρεμία της ψυχής, η γαλήνη. Τώρα θα ρωτήσεις γιατί το λέω αυτό. Επειδή το να γίνεσαι ένα τσακ πιο καλός προς τον εαυτό σου φέρει μεγάλη ικανοποίηση, μια ικανοποίηση που δύσκολα βρίσκεις. Μέσα από την διαδικασία αυτή μαθαίνεις να αγαπάς και τον εαυτό σου, να του προσφέρεις τα καλύτερα, να τον φροντίζεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό με τη σειρά του σε κάνει να νιώθεις μια ουσιώδη αυτοπεποίθηση που είναι εξίσου σημαντική σε αυτό τον πλανήτη που ζούμε και πολύ δύσκολο πολλές φορές για να το επιτύχουμε. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως αν μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου και αν καταφέρεις να έχεις μια εποικοδομητική αυτοπεποίθηση τότε θα έχεις και τη δύναμη να πετύχεις πολλά στη ζωή σου, θα καταφέρεις να πετύχεις πράγματα που αγαπάς και που γεμίζουν τη καρδούλα σου και σιγά-σιγά αυτό με τον καιρό θα φέρει μια πολύ όμορφη ηρεμία και γαλήνη που λίγο-πολύ όλοι αποζητάμε αλλά είναι πολύ δύσκολο εν τέλει να πετύχουμε. Ελπίζω να μην σε κούρασα με τις πολυλογίες μου και αυτό θα κλείσω κάπου εδώ όμως θέλω να τελειώσω αυτό το άρθρο με ένα μήνυμα «σοφίας» που εμένα με έχει βοηθήσει και ελπίζω να βοηθήσει και εσάς με τη σειρά του.   Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

2 Σχόλια

  1. Ενδιαφέρον άρθρο! Καλύτερος άνθρωπος σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει να σε κάνουν ότι θέλουν ή να λες πάντα ναι ή να μην θυμώνεις ποτέ. Μάλλον ΠΡΟΣ το αντίθετο...!
    Πιστεύω ότι η αυτοβελτίωση έχει να κάνει με το γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος ως προς τον εαυτό σου και κατ' επέκταση ως προς τους άλλους. Κάτι που ξεκινάει με την αποδοχή του εαυτού μας και το γεγονός ότι πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας