Πώς μπορείς να εκφράσεις την αγάπη;

Πριν ένα χρόνο και κάτι μήνες η Άλκηστη από το Little Hope Flags είχε διοργανώσει ένα challenge για τις υπόλοιπες Bloggers ώστε να γράψουμε το δικό μας άρθρο σχετικά με το τι είναι η αγάπη τελικά. Κάπως έτσι είχα γράψει και εγώ το δικό μου στο BwithRenata Blogspot όμως αυτό το blog δεν είναι διαθέσιμο πλέον για εσάς . Αυτό το άρθρο όμως δεν μπορώ να το αφήσω πίσω για πολλούς και διάφορους λόγους. Οπότε καλή απόλαυση ξανά.

Πώς μπορείς να εκφράσεις την αγάπη;

Μιας και μπήκε ο Φεβρουάριος, ο μήνας των ερωτευμένων, αποφάσισα να λάβω μέρος σε ένα Challenge. Αυτό είναι το challenge του Μήνα Αγάπης που έχει διοργανώσει το Blog Little Hope Flags και μπορείς να το βρεις εδώ . Οπότε θα σας μιλήσω μέσα από την καρδιά μου για ένα ερώτημα που μας απασχολεί όλους και αυτό είναι το "Τι είναι τελικά η αγάπη;".

  Αρχικά, θα ήθελα να βγάλω από την μέση κάποια πράγματα που πιστεύω σχετικά με την αγάπη. Θεωρώ πως υπάρχουν πολλές και ποικίλες μορφές αγάπης και εννοώ πέρα από τον διαχωρισμό της ερωτικής,φιλικής και οικογενειακής αγάπης. Πιστεύω πως σε κάθε τομέα μπορείς να αγαπήσεις πολλούς ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα, μπορείς να αγαπήσεις κάποιον σε βαθμό που θα έδινες ακόμη και τη ζωή σου για αυτόν, είναι εκείνοι οι άνθρωποι που βγάζουν στην επιφάνεια τη πιο βαθιά μορφή της αγάπης σου και θα μπορούσες ακόμη να μπεις και μπροστά σε σφαίρα για εκείνους. Απ' την άλλη μπορεί να αγαπάς κάποιον επειδή σου έμαθε πολλά μέσα στη ζωή,κάποιον άλλο γιατί μοιραστήκατε πολλές έντονες και όμορφες στιγμές,κάποιον άλλο γιατί έζησες μαζί του πρωτόγνωρες εμπειρίες και ούτω καθ' εξής. Για αυτό πλέον έχω σταματήσει να πιστεύω πως υπάρχει μόνο μία και μοναδική αγάπη στη ζωή μας. Σίγουρα υπάρχει η μεγαλύτερη ή και η διαφορετική αλλά όχι η μόνη.  Μέσα από πολύ σκέψη,διάφορες συζητήσεις αλλά και διάβασμα έχω καταλήξει πως η αγάπη όπως και ευτυχία είναι μικρές στιγμές. Είναι μικρά πράγματα που κάνουμε στη καθημερινότητα μας και δεν τα καταλαβαίνουμε καν. Ένα αυστηρό μάλωμα που κάναμε στη μαμά γιατί πάλι έφαγε γλυκό ενώ ξέρει πως έχει διαβήτη, τα χιλιάδες μικρά πειράγματα που κάνουμε στον μεγάλο αδερφό μας έτσι για να του σπάσουμε τα νεύρα αλλά αυτός κάνει υπομονή, ένα ηλίθιο μήνυμα που στείλαμε στη κολλητή παρ' όλο που ξέρουμε πως θα απαντήσει σε καμιά βδομάδα γιατί έχει τρεξίματα, ένα βαρετό τηλεφώνημα με τον σύντροφο σου, που παρ'όλο που λέτε τα ίδια και τα ίδια δεν σε νοιάζει γιατί λατρεύεις να τον ακούς να σου μιλάει πάλι για το video game που έχει φάει κόλλημα. Όλα αυτά είναι μόνο ελάχιστα από τα μικρά πράγματα που κάνουμε κάθε ημέρα και εκδηλώνουν την αγάπη μας προς τον απέναντι μας.

  Την αγάπη που δίνεις την καταλαβαίνεις, την αισθάνεσαι είναι πιο εύκολο να ξέρεις πότε αγαπάς παρά πότε σε αγαπούν. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα της αγάπης και αυτό μας φέρνει πολλές φορές σε ρήξη. Κακά τα ψέματα δεν εκφράζουμε όλοι την αγάπη με τον ίδιο τρόπο οπότε δύσκολα καταλαβαίνουμε την αγάπη κάποιου και ο άλλος την δική μας. Η μοναδική λύση για αυτό το πρόβλημα είναι υπομονή και η κατανόηση γιατί χρειάζεται αρκετός χρόνος για να μάθεις τους τρόπους έκφρασης ενός άλλου ατόμου. Εδώ με το ζόρι έχεις αναγνωρίσει τους δικούς σου.  Η αγάπη εκτός των στιγμών είναι και συνδυασμός πραγμάτων. Συνήθως λέμε σε κάποιον "Σε αγαπάω" για να μην αρχίσουμε να αραδιάζουμε λέξεις και λέξεις για το τι νιώθουμε. Αν με ρώταγες τι πιστεύω εγώ πώς εμπεριέχει η φράση "Σε αγαπάω" θα έλεγα τα εξής:

 1. Σε σέβομαι
 2. Σε καταλαβαίνω
 3. Σε νοιάζομαι
 4. Σε εμπιστεύομαι
 5. Σε θέλω για αυτό που είσαι
 6. Δέχομαι τα ελαττώματα σου
 7. Θέλω να είμαι δίπλα σου σε εύκολα και σε δύσκολα
 8. Μαζί σου νιώθω ασφάλεια
 9. Για εσένα προσπερνάω όλα τα εμπόδια
 10. Για εσένα θα κάνω όσες υπερβάσεις και υποχωρήσεις χρειαστεί
  Αυτά είναι τα πρώτα και πιο βασικά πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό όταν ακούω τη φράση "Σε αγαπώ" αλλά πιστεύω πως υπάρχουν και πολλά περισσότερα. Κάπως έτσι θα ήθελα και εγώ να τελειώσω αυτή την ανάρτηση καθώς δεν έχω κάτι άλλο να σου πω για την αγάπη αυτή τη στιγμή. Πάντως ένα πράγμα είναι σίγουρο, πως όσο μεγαλώνουμε καταλαβαίνουμε περισσότερα και για την ζωή αλλά και για την αγάπη.

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

2 Σχόλια

 1. Πολύ όμορφο κείμενο. Μια τόσο δα μικρή λεξούλα και μας κάνει να νιώθουμε τόσο μεγάλοι, τόσο σπουδαίοι, όταν την λέμε ή την ακούμε.
  Αγάπη, το πιο όμορφο συναίσθημα που μπορείς να μοιραστείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας