Φτιάξε μοναδικά blog headers

  Όσο είμαι έναν κάτοχος blogger άλλο τόσο είμαι και μια αναγνώστρια άλλων blogs εδώ και χρόνια. 'Eτσι έχω παρατήσει σε πολλά blogs η εικόνα επικεφαλίδας να πιάνει όλη την οθόνη είτε να είναι αρκετά μικρή. Σήμερα είμαι εδώ για να σου πω ποιος είναι ο δικός μου ιδανικός τρόπος να δημιουργώ ένα header μέσα από την online εφαρμογή Canvas.   Αρχικά να σας πω ποια θεωρώ εγώ βασικά χαρακτηριστικά ενός header, ποιος είναι ο μπούσουλας μου βρε παιδί μου.

1| To μέγεθος να είναι τέτοιο ώστε να μην πιάνει όλη την οθόνη αλλά να μην είναι και τόσο μικροσκοπικό ώστε να μην του δώσει σημασία ο αναγνώστης. Διότι ακόμη και από το στυλ που έχεις επιλέξει για το header σου μπορεί να καταλάβει τα γούστα σου και το στυλ του όλου blog. 

2| Το χρώμα που θα επιλέξεις για background πρέπει να είναι και το χρώμα που έχει το ίδιο το blog ως βασικό χρώμα,δεν θέλουμε η επικεφαλίδα να είναι ξέχωρη αλλά να δένει αρμονικά με το σύνολο. 

3| Να αναφέρετε το όνομα του blog. Πολλές φορές απλώς πατάμε συνδέσμους και διαβάζουμε άρθρα χωρίς να δίνουμε σημασία στο link αλλά πρέπει να δείξεις στον αναγνώστη που βρίσκετε αυτή τη στιγμή ώστε σε περίπτωση που  θέλει να ξαναβρεί το Blog σου να googlaρει (που λένε και στο χωριό μου) το όνομα που υπάρχει στο header, που πιθανών να του έχει μείνει ως εικόνα και να σε βρει. 

4| Αρμονικά χρώματα! SOS! Μην επιλέξεις διαφορετικά χρώματα από αυτά που υπάρχουν ήδη στο Blog σου διότι θα είναι άσχημο στο μάτι και θα το καταλάβεις και εσύ. 

5|  Όχι πολλά γραφικά γύρο-γύρο από το όνομα αλλά όχι και κενό.  Επέλεξε 1-2 μικρά γραφικά που ταιριάζουν στα γούστα σου και προσάρμοσε τα. ΒΉΜΑ 1ο

 Μπες στο Canva.com επίλεξε από την αριστερή στήλη το Home και στη συνέχεια στη δεξιά πλευρά της οθόνης επίλεξε τις διαστάσεις που θες να έχει το header σου. Εγώ προτείνω 672x202, σε περίπτωση όμως πως δεις πως δεν ταιριάζει στο blog σου δοκίμασε και κάτι άλλο.


  
ΒΉΜΑ 2ο

  Αφού μπεις στον κύριο επεξεργαστή υπάρχουν δυο επιλογές. Η πρώτη είναι να φτιάξεις εσύ την επικεφαλίδα σου από την αρχή, κάτι που αν έχεις τη διάθεση και γνωρίζεις καλά την εφαρμογή το προτείνω. Η δεύτερη επιλογή είναι να επιλέξεις ένα ήδη υπάρχον πρότυπο και το προσαρμόσεις στα δεδομένα σου. Αυτό είναι που θα κάνουμε και εμείς σήμερα.  
ΒΉΜΑ 3ο

Ας επιλέξουμε αυτό το πρότυπο:
Τώρα ας υποθέσουμε πως φτιάχνουμε επικεφαλίδα για το δικό μου blog αυτό σημαίνει πως η χρωματική παλέτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αυτή:


ΒΉΜΑ 4ο

α.  Στην αρχή, αλλάζω το χρώμα του background. Καλό είναι να έχει το ίδιο χρώμα με το blog αυτό καθαυτό. Οπότε στη δική μου περίπτωση θα βάλω το λευκό.

β.  Αμέσως μετά, προσαρμόζω το κείμενο. Βάζω το όνομα του δικού μου blog. Αλλάζω τις γραμματοσειρές αν θέλω και αλλάζω τα χρώματα των κειμένων με βάση τον παραπάνω πίνακα. Ώστε να είναι αρμονικό με το υπόλοιπο blog. Τέλος, μπορώ να αλλάξω τη θέση του κάθε κειμένου και να το βάλω ακριβώς εκεί που θέλω. 

  Το αποτέλεσμα είναι αυτό:


  Αυτή είναι η βασική δομή που πρέπει να έχει ένα header και πλέον προτιμώ να το αφήνω έτσι απλό και μινιμαλ. Εννοείται όμως πως αν τα δικά σου γούστα είναι διαφορετικά μπορείς να προσθέσεις και μικρές εικονογραφήσεις. 

  Αφού λοιπόν έφτιαξα και αποθήκευσα το γραφικό μου. Πάμε να δούμε πως φαίνεται στο Blog😁. 

  Δεν ξέρω για εσάς αλλά για τα δικά μου γούστα είναι σικάτο,ομοιόμορφο και καλαίσθητο. Σε περίπτωση που αλλάξεις το header σου με βάση τις συμβουλές μου θα χαρώ να μου το στείλεις στο Instagram όπου μπορείς να με βρεις ως womansbookstorygr

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας