Δεν ξέρω αν ο τίτλος του άρθρου σε προϊδέασε σωστά,αλλά σήμερα θα σου πω ποια είναι τα δικά μου 5 tips ώστε να λειτουργεί καλύτερα το smatphone σο. Ενημερωτικά έχω στην κατοχή μου το Xiaomi Redmi 7A . Πάμε λοιπόν να δούμε τι κάνω ώστε να κρατάω το κινητό σε φόρμα.
1. Κράτα φωτογραφίες/βίντεο σε SD,σε Drivers ή στον υπολογιστή σου.
Ένας λόγος που έχουμε αδυναμία στα κινητά μας είναι πως ταυτόχρονα είναι και η φωτογραφική μας μηχανή,τουλάχιστον για τους περισσότερους. Κάπως έτσι πολλές φορές καταλήγουμε να έχουμε άπειρες φωτογραφίες και βίντεο με αποτέλεσμα τα 16,32 ή 64GB μνήμης που διαθέτει το κινητό μας σε συνδυασμό με τις εφαρμογές που έχουμε να το βαραίνουν πολύ και να το γεμίζουν. Για αυτό καλό είναι είτε να έχεις μια εξωτερική SD όπου θα αποθηκεύεις εκεί όλα αυτά τα αρχεία, είτε ανά διαστήματα να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα σε αυτά που δεν σου είναι απαραίτητα και να τα αποθηκεύεις στον σκληρό του υπολογιστή σου είτε σε έναν Drive (πχ. Google Drive) όπου για εμένα είναι η τελευταία επιλογή.
2. Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων
Είναι κάτι που γενικά νομίζω το κοινό το αποφεύγει αλλά παιδιά χρειάζεται. Δεν σου λέω πως κάθε βδομάδα πρέπει να κάνεις επαναφορά,σε καμία περίπτωση. Όμως είναι χρήσιμο αναλόγως με τη χρήση που κάνεις στο κινητό σου, να κάνεις επαναφορά 2-3 φορές το χρόνο!
3. Απεγκατάσταση και απενεργοποίηση άχρηστων εφαρμογών
Αν υπάρχει κάτι που με εκνευρίζει στα andoid κινητά, και πίστεψε με είναι το μοναδικό, είναι το γεγονός ότι δεν μπορείς να διαγράψεις τις εφαρμογές της Google που δεν χρησιμοποιείς, όμως μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Μπορείς να κάνεις απεγκατάσταση των τελευταίων ενημερώσεων της εφαρμογής (αυτό όμως έχει νόημα αν πεις και στο PlayStore να μην σου κάνει αυτόματες ενημερώσεις σε αυτές τις εφαρμογές) . Κάπως έτσι αδειάζει κάπως ο αποθηκευτικός χώρος, όμως πολλές από αυτές τις εφαρμογές μπορείς να τις απενεργοποιήσεις επίσης, όπου είναι και αυτό ένα καλό βήμα.
4. Ξεκαθάρισμα εφαρμογών
Αμέσως μετά λοιπόν έρχεται το ξεκαθάρισμα. Πολλές φορές μπορεί να κατεβάσουμε εφαρμογές στο κινητό μας για τον όποιο λόγο και μετά από λίγο να σταματήσουμε να την χρησιμοποιούμε. Κάπως έτσι καταλήγουν σε μια "γωνία", όποτε ανά διαστήματα κάτσε και σβήσε όλες αυτές τις εφαρμογές που σου είναι πλέον άχρηστες και πίστεψε με θα ανακουφιστείς πολύ. Πολλά λειτουργικά όπως το MIUI μπορούν να σου εμφανίσουν από μόνα τους ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείς λιγότερο.
5. Εκκαθάριση Δεδομένων Εφαρμογών
Για το τέλος σου άφησα ένα όχι τόσο σημαντικό tip αλλά εξίσου βοηθητικό. Όπως γνωρίζετε όλες οι εφαρμογές κρατάνε δεδομένα,ονόματα,κωδικούς,cache και πολλά άλλα. Οπότε είναι χρήσιμο μια φορά τη βδομάδα,το μήνα όπως σας βολεύει να κάνετε μια τέτοια εκκαθάριση κυρίως στις εφαρμογές που χρησιμοποιείται περισσότερο όπως Messanger,Instagram κλπ. ώστε να μην πιάνουν πολύ χώρο στη μνήμη.
Εσείς τα κάνετε αυτά τα βήματα? Αν όχι κάντε τα και περιμένω τις εντυπώσεις σας! 😉