Σε μια στιγμή...αλλάζουν όλα

   Δεν χρειάζονται πολλά για να έρθουν τα πάνω κάτω. Να αλλάξεις σκέψεις, γνώμη , συναισθήματα. Όλα μπορούν να ανατραπούν σε μια μόνο στιγμή, με μια μόνο λέξη ή πράξη.  Αυτή είναι η μαγεία της καθημερινότητας, όσο βαρετή και αν είναι ώρες - ώρες . Δεν έχεις ιδέα τι μπορεί να συμβεί στο επόμενο λεπτό. 

Σε μια στιγμή...αλλάζουν όλα

Συνήθως ξυπνάμε και από συνήθεια ακολουθούμε μια συγκεκριμένη ρουτίνα. Σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, πάμε στο μπάνιο και στη συνέχεια ετοιμαζόμαστε για κάτι. Αυτό μπορεί να είναι η δουλειά, η σχολή, το σχολείο, οτιδήποτε. Ακολουθούμε κάθε μέρα που περνάει το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα γκρινιάζοντας πως η ζωή μας είναι  ίδια και μονότονη

Κάνουμε όμως κάτι για να αλλάξει αυτό; Ή μάλλον μήπως γίνονται πράγματα που ενώ τα θεωρείς δεδομένα μπορούν να σου αλλάξουν την ημέρα αλλά και τη διάθεση αν τους δόσεις τη σημασία που τους αξίζει; 

Σε μια στιγμή...αλλάζουν όλα


  Συχνά χάνουμε το νόημα και πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Ψάχνουμε για ένα μεγάλο και τρανό γεγονός που θα μας αλλάξει τη ζωή ριζικά. Όμως αυτό δεν έρχεται ποτέ και είναι λογικό. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει ποτέ κάτι "μόνιμο" που θα αλλάξει τα πάντα. 

 
Όλα είναι μικρές-μικρές στιγμές που πρέπει να τους προσφέρουμε τη σημασία που τους αξίζει. Να τις ζήσουμε και να τις απολαύσουμε γιατί ίσως να μην τις ξανά ζήσουμε και ποτέ.  

Μην χάνεις λοιπόν όλα αυτά τα μικρά πράγματα που σου προσφέρουν της αίσθηση της ευτυχίας, ένα χαμόγελο , ένα χάδι, ακόμη και ένα μήνυμα. Εκτίμησε αυτά τα ελάχιστα όταν τα λαμβάνεις και δώρισε τα απλόχερα στους αγαπημένους σου, δεν ξέρεις πόσο μπορεί να το έχουν ανάγκη. Γιατί αυτά τα μικρά και τα λίγα, οι λεπτομέρειες που λέμε κάνουν τη διαφορά και το σημαντικότερο;

Ανήκουν σε μια και μοναδική στιγμή που πέρασε και δεν θα ξανά ζήσεις. Όμως ίσως να είναι η στιγμή που θα σου τα ανατρέψει όλα και θα τη θυμάσαι για πάντα. 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας