Δύο αριστουργήματα του Ιουλίου Βερν

  Ποιος δεν ξέρει τον Ιούλιο Βερν. Έναν συγγραφέα που μας ακολουθεί από τη παιδική μας ηλικία. Έναν άνθρωπο που το έργο του σηματοδότησε γενιές και γενιές. Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει δύο βιβλία του και τα δύο ήταν γεμάτα περιπέτεια. Ποια ήταν αυτά; Θα τα δούμε ευθύς αμέσως. 

Jules Verne Books


Το μυστηριώδες νησί ( The mysterious island) 

  Αυτό το βιβλίο το διάβασα στα αγγλικά. Συγκεκριμένα δεν είναι ολόκληρη η ιστορία αλλά μια περίληψη θα έλεγα. Το είχα πρώτο-διαβάσει τη χρονιά που έδωσα Lower αν θυμάμαι καλά.  Το βιβλίο έχει 13 μικρά κεφάλαια και σχετίζεται με ναυγούς. Είναι πολύ εύκολο να το διαβάσεις και πολύ διασκεδαστικό.  

Mysterious IslandΗ υπόθεση

  Υπάρχουν τρεις άντρες, ένα αγόρι και ο σκύλος σε ένα αερόστατο πάνω από τον ειρηνικό ωκεανό, αλλά μόνο οι δύο άντρες και το  αγόρι κατάφεραν να φθάσουν σε ένα περίεργο νησί. Μυστήρια πράγματα τους συνέβαιναν εκεί. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι πάνω στο νησί; Που είναι ο άλλος άντρας και το σκυλί; Θα δουν ποτέ ξανά τα σπίτια τους;  

 Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Penguin Readers Level 2 και μπορείς να το βρεις εδώ.  

  Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες 

 Εδώ μιλάμε για ένα από τα πιο γνωστά βιβλία παγκοσμίως. Ποιος δεν έχει ακούσει, διαβάσει ή δει την όμορφη περιπέτεια του περίεργου τζέντλεμαν Φιλέα Φογκ και του υπηρέτη του Πασπαρτού. Όσες φορές και αν διαβάσω αυτή την ιστορία, προσωπικά , δεν την βαριέμαι ποτέ. Πάντα διασκεδάζω με τις δύο αυτές διαφορετικές και περίεργες προσωπικότητες. Αν δεν το έχεις διαβάσει τι κάνεις και κάθεσαι ακόμη; Εννοείται πως επίσης αν δεν εχεις δει την αντίστοιχη ταινία με τους Στιβ  και τον Τζάκι Τσαν πρέπει οπωσδήποτε να τη δεις. Κάπου θα αναφέρω και την υπόθεση του βιβλίου για τυπικούς λόγους σε περίπτωση που κάποιος δεν την γνωρίζει, που αμφιβάλω. 

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρεςΗ υπόθεση:

 Ένας περίεργος τζέντλεμαν, ένα μεγάλο καλά στημένο στοίχημα, ένας υπηρέτης και πολλές περιπέτειες.

  Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες είναι το μυθιστόρημα εκείνο του Ιούλιο Βερν που περισσότερο απ'όλα τ' άλλα του συνδυάζει με θαυμαστή μαεστρία την περιπέτεια, τις ταξιδιωτικές περιγραφές και τους ολοζώντανους ήρωες. 
  Το έργο περιγράφει μια εποχή που ίσως να έχει πια ξεπεραστεί. Όμως, επειδή αυτή η περιγραφή δίνεται με τη μοναδική μαεστρία ενός μεγάλου συγγραφέα, εξακολουθεί να είναι μια ενδιαφέρουσα αναγνωστική εμπειρία. 

  Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και μπορείς να το βρεις εδώ. 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας