Είσαι στη φάση που έχεις αποφασίσει να φτιάξεις έναν διαδικτυακό χώρο. Ένα προσωπικό blog ή ένα ενημερωτικό site βρε παιδί μου. Έχεις βρει τη πλατφόρμα που σε εξυπηρετεί και τώρα είσαι στη φάση που αναρωτιεσαι: πως θέλω να δείχνει αυτός ο ιστότοπος; Τι πρέπει να κάνω; Είμαι εδω σήμερα για να σου απαντήσω σε αυτή την απορία.
Το πώς θα φαίνεται το blog σου στον αναγνώστη αλλά και σε εσένα εξαρτάται από το πρότυπο ή όπως λέμε και στο χωριό μου, στο template. Το πρότυπο αφορά τον σχεδιασμό, τα χρώματα, τα διάφορα gadgets, τη διάταξη και γενικότερα την εμφάνιση αλλά και το responsive του όλου πράγματος. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για κάθε blog ή site καθώς αν δεν τραβήξεις πρώτα με μια ωραία εικόνα τον άγνωστη θεωρώ πως τον έχεις χάσει. Άλλωστε ως γνωστόν, ακόμη και στη ζωή πρώτα βλέπεις την εμφάνιση και μετά το περιεχόμενο. Αν δεν σε τραβήξει το ένα δεν κοιτάς για το άλλο σωστά;
Κάθε πλατφόρμα δημιουργίας ιστοσελίδων που σέβεται τον εαυτό της έχει και τα δικά της πρότυπα να σου προτείνει. Κάποια είναι πρόσφατα και ανταποκρίνονται στις τώρα ανάγκες του διαδικτυακού κόσμου ενώ κάποια άλλα είναι αρκετά απαρχαιωμένα και θέλουν αρκετή δουλειά για να τα φέρεις στα γούστα σου και στις ανάγκες σου. Όμως εννοείται πως οι επιλογές δεν τελειώνουν εκεί.
Καταρχάς υπάρχουν πολλά site εκεί έξω με επιπλέον έτοιμα πρότυπα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο blog σου. Με πολλές επιλογές για όλα τα γούστα. Κάποια από αυτά είναι:
- Gooyaabi Templates (προσωπικά αγαπημένο)
- Colorlib (η καλύτερη επιλογή για WordPress)
- Blogger Templates (αντίστοιχη επιλογή για Blogger)
- Fresh Design
Βέβαια κάπου εδώ πρέπει να πούμε πως κάποια από τα πρότυπα που δίνονται είναι δωρεάν. Κάποια άλλα όμως είναι επί πληρωμή.
Η καλύτερη λύση όμως αν θες το blog σου να ξεχωρίζει είναι να εμπιστευτείς κάποιον web designer. Ο οποίος έχει κάποιες γνώσεις παραπάνω από εσένα και μέσα από ψάξιμο και προπάντων κουβέντα μεταξύ σας μπορείτε να βγάλετε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Επιπλέον θα έχεις έναν άνθρωπο να σε βοηθήσει σε κάθε νέο σου βήμα στο χώρο του διαδικτύου.
Κάπου εδώ , επειδή αν δεν πενεψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, θέλω να ρίξεις και μια ματιά στο "επαγγελματικό" μου blog BwithRenata Design που θα λέγαμε ότι είναι κάτι σαν το portfolio μου. Δεν έχω κάνει ακόμη αρκετές δουλειές αλλά το παλεύουμε. 😁
Εσύ ποια από τις παραπάνω λύσεις θεωρείς καλύτερες και βασικά ποια έχεις χρησιμοποιήσει για το δικό σου blog?