Συνέντευξη της Ιωάννας από το Athenian Girl Out & About

  Η πρώτη συνέντευξη του Woman's Book Story είναι γεγονός. Από εδώ και στο εξής θα γνωρίζουμε καλύτερα κάποιες Ελληνίδες Bloggers/YouTubers και όχι μόνο. Αυτή είναι μια νέα στήλη που ήθελα καιρό να ξεκινήσω και νομίζω πως το κατάλληλο timing είναι εδώ.   Σήμερα λοιπόν θα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την Ιωάννα. Τη κοπέλα που "κρύβεται" πίσω από το blog  Athenian Girl Out & About.  Βρίσκεται στον χώρο του Blogging δύο χρόνια, όσο περίπου τη γνωρίζω και εγώ, καθώς μαζί στήσαμε δύο φορές το ιστολόγιο της και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή τη συνεργασία. Πάμε λοιπόν να δούμε τι απάντησε στις ερωτήσεις μου.  

Athenian Girl Out & About

Ξεκίνησες το Blog σου τον Σεπτέμβριο του 2018 θέλοντας να γράψεις για πολλά θέματα. Ποιο είναι όμως αυτό που σε εμπνέει περισσότερο και γιατί;  

   Αυτό που με εμπνέει περισσότερο είναι το να γράφω για πράγματα που ενδιαφέρουν τα παιδιά της ηλικία μου. Τα οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα τον χρόνο τους ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν τα όνειρα τους. 

Ως αναγνώστης, εν μέρη συνεργάτης , λόγο του web design, και έχοντας μιλήσει αρκετά μαζί σου. Πες μου, πως ξεκίνησε όλη αυτή η τρέλα για την λεπτομερή οργάνωση. Όπου επηρέασε και εμένα θέλω να σου πω. 

 Αυτή η τρέλα με την οργάνωση ξεκίνησε μέσα στο λύκειο, όταν ξεκίνησα να βλέπω βιντεάκια αυτοβελτίωσης για να μειώσω το άγχος μου. Τότε άρχισα να έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο της διαχείρισης χρόνου, του journaling και του bullet journaling. Επομένως είδα ότι εφαρμόζοντας κάποιες βασικές οδηγίες που έβλεπα μπορούσα πραγματικά να εκμεταλλευτώ τον χρόνο μου στο 100% , έτσι ώστε να έχω περισσότερο χρόνο για να ξεκουράζομαι . Αυτό είχε τελικά ως αποτέλεσμα μέσα στις πανελλαδικές να μην κουραστώ τραγικά, να μην χρειάζεται να ξυνυχτάω για να διαβάζω αφού οι ώρες που αφιέρωνα για διάβασμα ήταν πραγματικά παραγωγικές και έχοντας οργανωθεί σωστά τελικά όλα έβγαιναν παρά πολύ ομαλά. Τελικά όταν πήγα στο πανεπιστήμιο, αυτό συνέχισα να το κάνω και μάλιστα διάβασα πολλά βιβλία που αφορούν τη διαχείριση χρόνου και είδα ότι πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά τα οποία δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Κατά συνέπεια αγχόνονται παρά πολύ ή τελικά δεν καταφέρνουν να φτάσουμε τις προθεσμίες τους και αυτό είναι αρκετά ψυχοφθόρο. Επομένως πιστεύω ότι ένα καλό πρόγραμμα και μια καλή οργάνωση μπορούν να κάνουν θαύματα. 


Ποια είναι η θέση που έχει το blog αυτή τη περίοδο στη ζωή σου. Πώς θα ήθελες να εξελιχθεί;  

  Αυτή τη περίοδο το blog είναι το χόμπι μου. Το οποίο όμως το βλέπω λίγο πιο σοβαρά. Ουσιαστικά κάθε εβδομάδα γράφω 2 blogposts και είμαι καθημερινά στα Instagram Stories και τις περισσότερες ημέρες τις εβδομάδας ανεβάζω και κάποιο post. Επίσης έχω και το Newsletter μου, το οποίο κάνω εβδομαδιαία. Είναι ενας τρόπος να σταματήσω να δουλεύω ή να διαβάζω την Κυριακή και να αφιερώνω λίγο χρόνο για κάτι που μου αρέσει. Τώρα όσον αφορά το πώς θα ήθελα να εξελιχθεί ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Διότι σ'ενα χρόνο θα πάρω το πτυχίο μου στη διατροφή και διαιτολογία από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και θέλω να ασκήσω το επάγγελμα αυτό. Επομένως σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι του 2021 το Athenian Girl Out & About θα συνεχιστεί ως έχει και μετά  θα δούμε. Τα καινούργια σχέδια που κάνω αυτή τη περίοδο είναι να ξεκινήσω ένα μηνιαίο planner το οποίο θα μπορεί κάποιος να βρει μέσα στο blog και να κατεβάζει εντελώς δωρεάν. Τέλος θέλω να δημιουργήσω μια καινούργια κοινότητα γύρω από το Athenian Girl Out & About κάτι το οποίο ήδη έχω καταφέρει. Υπάρχουν πολλά άτομα με τα οποία μιλάω καθημερινά και είναι στην ομάδα μας στο Facebook που λέγεται Babes Out & About και όσο περνάει προστίθενται όλο και περισσότερα μέλη. Όχι μόνο στο Facebook αλλά και στο Instagram που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω παρά πολύ κόσμο και αντίστοιχα να γνωριστούν και μεταξύ τούς. Αυτό είναι κάτι που με γεμίζει με πολύ χαρά. 

Athenian Girl Out & About

Η θεματολογία  που έχει καλύτερη απήχηση στο κοινό σου ποια είναι. Γιατί πιστεύεις ότι ελκύει περισσότερο;

  Μεγαλύτερη απήχηση έχουν τα blogposts που αφορούν τη παραγωγικότητα και τον προγραμματισμό. Είναι για τους ίδιους λόγους που ανέφερα και πιο πάνω ότι ουσιαστικά τα παιδιά της ηλικίας μου δεν έχουν πολύ καθοδήγηση σχετικά με το πώς να το κάνουν αυτό και ποσό μάλλον στα ελληνικά. Επομένως εφόσον εγώ έχω δοκιμάσει και ξέρω ότι όλα αυτά δουλεύουν πραγματικά μπορώ να δώσω πολύ συγκεκριμένες οδηγίες οι οποίες δουλεύουν και δεν είναι υπερβολικά ρομαντικές. Γι' αυτό το λόγο όσοι δοκιμάζουν τα tips που δίνω και πράγματι βλέπουν ότι λειτουργούν τελικά ξανά έρχονται για περισσότερα. 

Τι σου έμαθαν αυτά τα δύο χρόνια blogging;

  Αυτά τα δύο χρόνια μου έμαθαν ότι είναι πάρα πολύ καλό να ζητάς βοήθεια. Όπως έκανα και με εσένα, με βοήθησες απίστευτα και έκανες πράγματα που δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση. Να ζητάς λοιπόν βοήθεια, να είσαι ευγενικός με όλους και τους αναγνώστες σου αλλά και τους υπόλοιπους bloggers. Να φτιάχνεις φιλίες με άλλους bloggers γιατί βλέπεις ότι μπορεί να είναι και πηγή έμπνευσης αλλά μπορείς και να μοιραστείς τα προβλήματα σου. Τέλος θα έλεγα το να αφήνεσε και να είσαι ο εαυτός σου, το οποίο όσο και αν ακούγεται πολύ ρομαντικό τελικά χωρίς αυτό δεν έχεις λόγο να το κάνεις. Υπάρχουν εκατομμύρια blog εκεί έξω και άμα δεν είσαι ο εαυτός σου και δεν δίνεις τη δική σου πραγματική υπογραφή στα πράγματα τελικά νομίζω ότι δεν έχει νόημα. 

Εκτός από δημιουργική όμως είσαι και εν δυνάμει διατροφολόγος.  Δώσε μας  κάποια γενική συμβουλή με τις μέχρι τώρα γνώσεις σου.

  Η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω αυτή τη στιγμή θα ήτανε να μην ακούει και να μην διαβάζει κανένας ότι γράφεται στο ίντερνετ σχετικά με τις δίαιτες, γρήγορο αδυνάτισμα, αποτοξίνωση, τα συμπληρώματα και το τι θα έπρεπε να τρώει , ποια είναι τα καλά και ποια τα καλά φαγητά. Διότι δεν υπάρχουν καλά και καλά φαγητά. Για αυτό το λόγο έχω φτιάξει ένα Instagram που λέγεται @a.nutritious.notebook , στο οποίο σιγά σιγά αρχίζουν και ανεβαίνουν διάφορα πράγματα που θα μπορεί κανείς να αποκτήσει γνώσεις γύρω από το κομμάτι της διατροφής και θα έχει στόχο ουσιαστικά να παρέχει πραγματικές γνώσεις και όχι παραπληροφόρηση. 

Athenian Girl Out & About


Με την τωρινή κατάσταση που όλοι ζούμε λόγο πανδημίας, πόσο νιώθεις να σε έχει επηρεάσει;

  Η πανδημία με επηρέασε παρά πολύ ψυχολογικά ειδικά κατά τη διάρκεια του lock down. Ωστόσο τώρα νιώθω ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να τα βάλουμε λίγο κάτω με τον εαυτό μας. Να μπορούμε δηλαδή να μείνουμε λίγο μόνοι μας χωρίς εξωτερικούς παράγοντες και ταυτόχρονα να δούμε πόσα μπορούμε να κάνουμε και να μάθουμε γύρω από έναν σκοπό. 

Θέλω να μου πεις τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό. 

  • Τραγούδι: Feels like summer - Childish Gambino                                                          
  •  Σειρά : Derry Girls στο Netflix και το λάτρεψα. Είναι μικρή σειρά με φοβερό χιούμορ.                                                           
  • Ταινία: Just Mercy, μιλάει για τις φυλετικές ανισότητες στην Αμερική και για άδικα κατηγορούμενους θανατοποινίτες που είναι μαύροι.                                             
  • Βιβλίο: Becoming της Michelle Obama , αν και έχω αργήσει να το διαβάσω με έχει εντυπωσιάσει. 

Πες μας 5 επίθετα που σε χαρακτηρίζουν.
  1. Οργανωτική 
  2. Αγχώδης 
  3. Δημιουργική 
  4. Θετική 
  5. Αποφασιστική 
Για το τέλος, θέλω να μας προτείνεις εκείνο το άρθρο του Athenian Girl Out & About πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσουμε. 

  Θα πρότεινα να διαβάσετε το " Πως να οργανώσεις την πιο badass εβδομάδα." το οποίο χωρίζεται σε Part 1 και Part 2 όπου καθοδηγώ κάποιον βήμα βήμα το πώς να κάνει το πιο αναλυτικό και αποτελεσματικό planning που θα κάνει ποτέ στη ζωή του και πιστεύω ότι θα πρέπει ο καθένας να το διαβάσει και κυρίως να το δοκιμάσει. Θα δει αμέσως να διαλευκάνονται πολλά πράγματα, τη παραγωγικότητα του να εκτοξεύεται και να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να έρθει πολλά πολλά βήματα πιο κοντά στον στόχο του.  

Athenian Girl Out & About

  Αυτές λοιπόν ήταν οι απαντήσεις της Ιωάννας από το Athenian Girl Out & About στις δικές μου ερωτήσεις. Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ιδέα μου και να θέλετε να τη συνεχίσω. Μην ξεχάσεις να μου πεις σε σχόλια σε ποια άλλη ελληνικά blogger θα ήθελες να πάρω συνέντευξη. 😁

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας