Τέσσερις λόγοι που διαβάζω βιβλία.

Σήμερα είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σου κάτι ιδιαίτερο. Συγκεκριμένα θέλω να σου μιλήσω για πέντε απλούς και βασικούς λόγους που εγώ τρελαίνομαι να διαβάζω βιβλία. Ο καθένας πιστεύω μπορεί να βρει τη δική του μαγεία μέσα από τα βιβλία αλλά σε κάποια μπορεί και να ταυτιστείς μαζί μου. Έστω τέλος πάντων να μπορέσω να σε πείσω με αυτό τον τρόπο να μπεις στη διαδικασία.

Ανάγνωση βιβλίωνΜια ιστορία - Χιλιάδες Συναισθήματα

Κάθε βιβλίο ως γνωστόν έχει τη δική του ιστορία. Τους δικούς του χαρακτήρες. Τα δικά του μηνύματα. Ο κάθε συγγραφέας είναι διαφορετικός και έχει τον τρόπο του να σε μαγεύει με τις λέξεις. Με το μυαλό του. Αυτό είναι το μεγάλο τους προταίριμα. Είναι δύσκολο να χρησιμοποιείς σωστά τις λέξεις και το μυαλό σου για να κάνεις αυτόν που το διαβάζει να νιώσει τόσο έντονα συναισθήματα. Ακόμη και να γεμίσει το μυαλό σου με εικόνες απλά με μια μικρή περιγραφή.

Το ταξίδι

Όπως όταν πηγαίνεις για πρώτη φορά ταξίδι σε ένα μέρος και τρελαίνεσαι με τις νέες εικόνες και τα νέα ερεθίσματα που σου προκαλεί. Έτσι είναι και η πρώτη φορά που διαβάζεις ένα βιβλίο, αξιοζήλευτη. Αλλά όπως και όταν ξανά πηγαίνεις κάπου παρατηρείς τις λεπτομέρειες του τοπίου έτσι και ένα βιβλίο όταν το ξανά διαβάζεις ανακαλύπτεις πολλές ακόμη μικρές πτυχές του.

Ανάγνωση βιβλίων

Αλλάζει ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα

Ναι ναι, όσο περίεργο και να σου φαίνεται. Τα βιβλία όπως και οι άνθρωποι στη ζωή μας έχουν τη τάση να μας επιρεάζουν. Κάποια βιβλία σε κάνουν να βλέπεις τα πράγματα πιο ρομαντικά και δραματικά. Κάποια άλλα σε κάνουν να εκτιμάς τα μικρά της ζωής. Κάποια άλλα να κρύβεσαι και να φοβάσαι γιατί δεν ξέρεις ποιο μανικό δολοφόνο μπορεί να κρύβει ο άλλος μέσα του. Όπως καταλαβαίνεις, προφανώς και τα βιβλία σε επιρεάζουν στον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα γύρω σου.

Ξεφεύγεις από τη πραγματικότητα

Είναι σημαντικό στη δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε να βρίσκουμαι πράγματα που μας κάνουν να ξεχνιόμαστε και να περνάμε καλά. Τα βιβλία παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό. Καθώς τη στιγμή που πέρνεις το βιβλίο ή το eBook στα χέρια σου τα αφήνεις όλα πίσω. Χώνεσαι στη ζωή άλλων ανθρώπων, ζεις μαζί τους εκείνες τις ιστορίες αγάπης που ενώ περνάνε από 40 κύματα καταλήγουν μαζί. Ζεις μαζί τους εκείνη την περιπέτεια, το θρίλερ ή την αστυνομική υπόθεση που πρέπει να λυθεί. Παίρνεις για λίγο έναν ρόλο που ίσως να μην έχεις και πότε στη δική σου ζωή. 


  Αυτοι είναι οι κύριοι λόγοι για εμένα που πάντα επιστρέφω στην ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων. Όσα σκαμπανεβάσματα και αν έχει περάσει αυτή μου η σχέση ανά τα χρόνια, συγκεκριμένα από τα 10 μου, πάντα θα επιστρέψω για τους παραπάνω λόγους. Έτσι όμως δεν είναι οι δυνατές σχέσεις; 

Εσύ γιατί διαβάζεις βιβλία; 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

2 Σχόλια

 1. Τα βιβλία εξελίσσουν την φαντασία του ανθρώπου, γι' αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το βιβλίο. Αν ένας άνθρωπος επιλέγει τα σωστά και καλογραμμένα βιβλία, μπορεί να μάθει διάφορα χρήσιμα πράγματα απ' αυτά, μπορεί να καλυτερέψει την ζωή του. Πολύ ωραίο άρθρο! Καλό απόγευμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ! 🤗
   Εννοείται πάντα τα σωστά βιβλία μας κάνουν καλύτερους, ειδικά σε αυτή την εποχή που τα βιβλία αυτο-βελτίωσης έχουν την τιμητική τους.

   Διαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας