Η συνέντευξη μου στις Greek Women Bloggers

Αυτή είναι η συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers

Η συνέντευξη μου στις Greek Women Bloggers

Πώς και γιατί ξεκίνησες το Blogging; 

 Για εμένα το Blogging ξεκίνησε αρκετά πίσω. Θα έλεγα κάπου το 2013, τότε που ήμουν στο γυμνάσιο και ο αδερφός μου πέρασε στο πανεπιστήμιο και πήραμε το πρώτο μας laptop. Έτσι σιγά σιγά μπήκα στο κόσμο του διαδικτύου και όταν ανακάλυψα ότι μέσω της Google , δηλαδή του Blogger, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου ενθουσιάστηκα. Που να ήξερα τότε ότι θα πάω και σε σχολή για το web design. Από εκεί και πέρα όμως ενεργά και συστηματικά ασχολούμαι από το 2017. Ξεκίνησα με το BwithRenata και τώρα είμαι εδώ στο Woman's Book Story.  Το Blogging το ξεκίνησα γιατί μου αρέσει να μοιράζομαι πράγματα και ως χόμπυ η αλήθεια είναι όμως μέσα από αυτό έμαθα πολλά και συνεχίζω να μαθαίνω. 


Πες μας λίγα λόγια για εσένα. (εργασία,σπουδές, χόμπι, οικογένεια) 

  Γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να ζω στη Χαλκίδα. Μια πόλη που έχει όλα τα καλά για να περάσεις ωραία, μαγαζιά, καφετέριες, κλαμπ και συνεχώς αναπτύσεται. Συνάμα όμως μπορείς να βρεις και ήσυχες περιοχές που είναι λίγο παλιακές. Ξέρεις τώρα, γειτονιές που τα ξέρουν συνήθως όλοι όλους και λοιπά.  
 Πέρασα όμορφα σχολικά χρόνια και ήρεμα. Χωρίς πολλές τρέλες και  προβλήματα. Έδωσα πανελλήνιες το 2016, πέρασα Διοίκηση Επιχειρήσεων αν και δεν κατάφερα να πάω λόγο οικονομικών προβλημάτων κυρίως. Όμως δεν έμεινα έτσι, πήγα στο Δημόσιο ΙΕΚ της πόλης και έμαθα προγραμματισμό και πολυμέσα, νομίζω πως έχεις ήδη καταλάβει τι από τα δύο με τράβηξε περισσότερο. Συνάμα νομίζω πως ήταν με διαφορά η καλύτερη περίοδος της ζωής μου για πολλούς λόγους. Μετά από αυτό έκανα τη πρακτική μου άσκηση στην ΔΕΔΔΗΕ και από τότε ψάχνω για δουλειά, ταυτόχρονα προσπαθώ συνέχεια να μαθαίνω νέα πράγματα. Όπως επίσης να ασχολούμαι με το Blogging και το YouTube όσο πιο επαγγελματικά μπορώ. 
Η οικογένεια μου είναι ότι πολυτιμότερο έχω αυτή τη στιγμή στη ζωή μου,οι γονείς μου και ο αδερφός μου παρά τις όλες αναποδιές είμαστε αγαπημένοι. Πέρα όμως από τα παραπάνω που είπα τελευταία έχω ανακαλύψει και άλλες δημιουργικές πλευρές μου που αξιοποιώ ως χόμπι. Για παράδειγμα μου αρέσει να γράφω διαφορά κείμενα και να ζωγραφίζω. Είναι και τα δύο πράγματα που αγαπώ και με χαλαρώνουν πολύ. 

Συνέντευξη


Με τι θέματα ασχολείσαι στο Blog σου; 

  Στο blog μου Woman's Book Story ασχολούμαι με θέματα που αφορούν τη ζωή και τα ενδιαφέροντα μιας γυναίκας. Από την ενυδάτωση μετά το καλοκαίρι μέχρι και το πώς να φέρεις σε πέρας τη γενική του σπιτιού και όχι μόνο. Μου αρέσει κυρίως να μοιράζομαι πράγματα που μαθαίνω εγώ στον δρόμο μου προς την προσωπική μου ωρίμανση αλλά και πράγματα που μου αρέσουν όπως  ο κινηματογράφος και η λογοτεχνία. Γενικώς είναι λίγο από όλα ο μπαξές και σίγουρα θα βρεις ένα λουλούδι που σου αρέσει. 

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έχεις εσύ να δώσεις σε μια νέα blogger; 

 Η μόνη συμβουλή που πιστεύω ότι αξίζει να δώσω σε μια νέα blogger είναι να μην διστάζει . Στην αρχή δεν έπαιρνα εύκολα ρισκα. Προτοβουλία να μιλήσω για κάτι καινούργιο που δεν ξέρω πως θα το πάρουν, πρωτοβουλία να ζητήσω βοήθεια,να ρωτήσω κάποιον που είναι καιρό στον χώρο. Όταν αρχίζεις να μπαίνεις δειλά δειλά στον χώρο πρέπει να έχεις το θάρρος να πάρεις και κυρίως να ζητήσεις βοήθεια. Χωρίς όμως εννοείται να είσαι αγενής, μην μπερδευτείς. Θάρρος όχι θράσος! 

BwithRenata Interview


Τι έχεις κερδίσει από το blogging;
  
Μέσα από αυτά τα τελευταία..3+ χρόνια συνεχόμενης δημιουργίας σε αυτόν το χώρο κέρδισα πολλά. Καταρχάς έμαθα να είμαι λίγο παραπάνω συνεπής. Το να πρέπει να ανεβάζω συγκεκριμένο αριθμό άρθρων, συγκεκριμένες μέρες με έκανε να γίνω πιο οργανωμένη, όχι μόνο σχετικά με το Blog αλλά με τη ζωή μου ολάκερη. Επίσης γνώρισα νεα άτομα βλέπε, την αγαπημένη μου Ιωάννα από το Athenian Girl , την Άλκηστη από το Little Hope Flags και όχι μόνο. Επίσης ως web designer, το blogging ήταν ένας τρόπος όχι μόνο να εξασκώ αυτά που ήδη γνώριζα αλλά να μάθω και περισσότερα και να δουλεύω κάτω από δύσκολες συνθήκες πχ. να φτιάξω ολόκληρα blog μόνο με το κινητό μου. Εννοείται όμως πως όσο περνάει ο καιρός μαθαίνω όλο και περισσότερα. 

Τι είναι αυτό που χρειάζεται κάθε γυναίκα blogger κατά τη γνώμη σου;

Όρεξη, πίστη, ιδέες, αυτοπεποίθηση, αυθεντία.  Όρεξη γιατί αν δεν έχεις τη διάθεση να γράφεις και να δημιουργείς περιεχόμενο κάποια στιγμή απλά θα κουραστείς και θα τα παρατήσεις. Πίστη καθώς αν δεν αγαπάς και δεν νιώθεις εσύ σίγουρη για το περιεχόμενο σου τότε δεν θα το κάνει κανένας άλλος. Οι ιδέες είναι κάτι που πολλές φορές στενεύει και είναι απόλυτα λογικό, για αυτό πρέπει συνεχώς να διαβάζεις εσύ ή ίδια και να μαθαίνεις για να είναι πιο εύκολο να σου κατέβουν και νέες ιδέες. Η αυτοπεποίθηση και η αυθεντία πάνε μαζί ουσιαστικά. Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση για να προωθήσεις σωστά τη δουλειά σου, σαν να είσαι η καλύτερη στο είδος σου και ας ξέρεις ότι πολύ πιθανόν να μην είσαι. Όμως ξέρεις πολύ καλά ότι αν ο τρόπος που γράφεις έχει μέσα την ψυχούλα σου και τον δικό σου μοναδικό τρόπο σίγουρα και κάποιος αλλά θα νιώσει πως έχει κοινά μαζί σου. Κάπως έτσι με όλα αυτά αρχίζεις να ξεχωρίζεις σιγά αλλά σταθερά. 

Συνέντευξη στο Greek Womans Bloggers


Πώς οργανώνεις τη δουλειά σου γύρω από το blogging; 

Η αλήθεια είναι πως σε αυτό το κομμάτι με έχουν βοηθήσει πολύ οι ενέργειες του Edit Your Life Magazine . Εν ολίγοις αυτό που κάνω είναι στην αρχή να καταγράφω σε ένα τετράδιο που έχω, ειδικά για αυτό το σκοπό, ιδέες για άρθρο κάτω από κάθε κατηγορία που έχω στο Blog μου. Στη συνέχεια βρίσκω λέξεις κλειδιά, έπειτα γράφω το κείμενο και στο τέλος κάνω μορφοποίηση και προγραμματισμό, για το πότε θα ανέβει. Αυτή είναι η οργάνωση μου. 

Εκτός των άλλων γράφεις στο blog σου και για θέματα που προωθούν την κύρια δουλειά σου; 

 Όπως ανέφερα και πιο πάνω έχω τελειώσει ΙΕΚ στον τομέα των Πολυμέσων. Αυτό συνεπάγεται πως έχω αρκετές γνώσεις πάνω στο web design και συνεχώς προσπαθώ να ενημερώνομαι και να βελτιώνομαι. Υπάρχει μια στήλη λοιπόν στο Blog μου που έχει να κάνει με το Web Design και μιλάω για θέματα που αφορούν το Blogging αλλά και τα social media . Όμως έχω και ένα blog που το έχω αποκλειστικά ως portfolio μου, το BwithRenata Design , όπου ανεβαίνουν δουλειές μου και φυσικά μπορείς να το τσεκαρεις αλλά και να επικοινωνήσεις μαζί μου σε περίπτωση που χρειάζεσαι έναν Web Designer στη ζωή σου.  

Συνέντευξη WBS


Ελπίζω μέσα από αυτές τις ερωτήσεις να έμαθες λίγο καλύτερα και εμένα και το Blog μου. 
Ευχαριστώ τις 

Greek Women Bloggers για αυτή την ευκαιρία. 


Με αγάπη, 
Ειρήνη από το Woman's Book Story

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

2 Σχόλια

  1. Πολύ όμορφη συνέντευξη, Ειρήνη! Ευχαριστούμε για την αναφορά! Συνέχισε να κυνηγάς αυτά που αγαπάς και σου δίνουν χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας