Έρως, θέρος πόλεμος - Ευγενία Φακίνου

 Ένα από τα πρώτα βιβλία της Ευγενίας Φακίνου αλλά και από τα πιο διάσημα. Το διάβασα σε eBook καθώς μπορείς να το βρεις δωρεάν στα βιβλία Google Play.  Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και ανυπομωνούσα να σας μιλήσω για αυτό και η ώρα ήρθε.

Έρως Θέρος Πόλεμος


Η εμπειρία του eBook 

 Καταρχάς θέλω να πω δυο λόγια για το πώς ήταν η εμπειρία μου για τη πρώτη φορά που διάβασα eBook. Στην αρχή η αίσθηση ήταν περίεργη όταν έχεις συνηθήσει να πιάνεις ένα βιβλίο στα χέρια σου, ε όσο να είναι φαίνεται κάπως παράξενο να το κάνεις μπροστά από μια οθόνη. Παρόλα αυτά στη συνέχεια συνηθίζεις και απολαμβάνεις εξίσου το ίδιο την ανάγνωση. Πάντως φυσικά το να έχει ζωή το βιβλίο μπροστά σου είναι χίλιες φορές καλύτερο. 

Η υπόθεση 

 Σύμη 1919. Η εποχή των θαυμάτων για το νησί. Ο ηλεκτρισμός, το ραδιόφωνο, ο κινηματογράφος αλλά και η σκληρή Ιταλική Κατοχή. Η Μαρία ζει μια «αρχαία» ζωή στα ορεινά του νησιού. Στα δώδεκά της φεύγει μόνη για τη Γη της Επαγγελίας, την Αίγυπτο. Αλεξάνδρεια 1938. Ο πόλεμος προ των πυλών. Ως νοσοκόμα πια, θα γνωρίσει την αγριότητα των χειρουργείων της ερήμου, τους βομβαρδισμούς αλλά και το πάθος για ζωή της νεολαίας. Αθήνα 1945. Το Άγνωστο. Θα ξεκινήσει πάλι απ' την αρχή, μέσα στις δύσκολες συνθήκες, μ' ένα παιδί και μια αφόρητη μοναξιά. Η Μαρία δε διαμόρφωσε την Ιστορία. Δεν όρισε καμία της στιγμή. Υπήρξε μόνο μία κουκκίδα στα ιστορικά γεγονότα, όπως τόσοι άλλοι της γενιάς της. Ατομική και συλλογική μνήμη και ποτέ νοσταλγία. Η μνήμη μάς βοηθά να διαμορφώσουμε την ταυτότητά μας κι όχι να την αρνηθούμε. Να συμφιλιωθούμε με τις «σκοτεινές» στιγμές που έρχονται στην επιφάνεια. Να συγχωρέσουμε και να υπερβούμε τον πόνο που προκαλεί η ανάμνηση.

Έρως θέρος πόλεμος


Η άποψη  

 Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω βιβλίο της συγκεκριμένης συγγραφέως και νομίζω πως είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω. Η αλήθεια είμαι πως δεν είμαι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους ιστορίες, με τόσα αληθινά γεγονότα. Όσο διαβάζεις το βιβλίο θα γνωρίσεις τρις γενιές και θα σου μιλήσουν τρις γυναίκες . Μέσα από τις οποίες θα βιώσεις τρις διαφορετικές ζωές και εξίσου μοναδικές προσωπικότητες . Θα διαβάσεις για γεγονότα και ονόματα της πρόσφατης ιστορίας και αυτό θα σε ταρακουνήσει. Γενικώς μου άφησε πολύ ωραίες εντυπώσεις και σίγουρα κάποια στιγμή θα ανατρέξω να το αγοράσω και στην κανονική του μορφή. Επίσης ανρωτιέμαι γιατι δεν έχει γίνει ΑΚΌΜΗ ταινία.


Εσυ το έχεις διαβάσει, ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου; 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας