Skincare προσώπου στα 20!

  Μπαίνοντας στα 22 σκέφτηκα πως είναι μια ωραία ιδέα να σας μιλήσω για τη περιποίηση προσώπου στα 20.  Σίγουρα δεν είμαι ειδική σε αυτό το κομμάτι όμως μπορώ να σας μιλήσω με βάση της μέχρι τώρα εμπειρίας μου και αυτό θα κάνω. Ποια είναι λοιπόν η περιποίηση που κάνω και θεωρώ ιδανική στη πενταετία 20 - 25 ; 

Skincare προσώπου στα 20!

 Τα βασικά στάδια της περιποίησης του προσώπου είναι ίδια σε όλες τις ηλικίες, το μόνο που αλλάζει είναι τα προιόντα και οι δράσεις που σου προσφέρουν. Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιείται 15 προϊόντα περιποίησης σε καθημερινή βάση άλλωστε ως γνωστόν το μότο μου είναι "Λίγα και καλά." Τα βασικά στάδια  λοιπόν της περιποίησης είναι: 
  1. Καθαρισμός 
  2. Ενυδάτωση 
  3. Αντιηλιακή προστασία 
Θα σας πω τα ήδη προϊόντων και ταυτόχρονα θα σας δείξω αυτά που χρησιμοποιώ εγώ. 

1. Καθαρισμός 

  Ο καθαρισμός είναι το πρώτο βασικό βήμα. Είτε είσαι βαμμένη είτε όχι, κάθε βράδυ πρέπει να κάνεις καθαρισμό. Γιατί απαγορεύεται δια ροπάλου να εφαρμόσεις ενυδατικά προϊόντα αν το δέρμα σου δεν είναι απόλυτα καθαρό. 

1.α. Ντεμακιγιάζ   

Το σωστό ντεμακιγιαζ είναι απαραίτητο. Όχι μόνο για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ αλλά και για να καθαρίσεις το πρόσωπο σου από μικρόβια, καυσαέριο και ότι άλλο έχει έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα σου . Υπάρχουν πολλά είδη εκεί έξω που μπορείς να διαλέξεις αν το ψάξεις. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ και συνιστώ τα Michellar νεράκια καθώς απορροφούν τους ρύπους και το μακιγιάζ και δεν τα κάνουν βόλτες στο πρόσωπο σου μέχρι να πλυθείς. Αυτή τη περίοδο χρησιμοποιώ αυτό της Panthenol Extra που είναι για όλο το πρόσωπο και με έχει βολέψει πολύ. 

Michellar Water

1.β. Πλύσιμο προσώπου   

Το πλύσιμο του προσώπου για εμένα είναι το Νο. 1 χωρίς αυτό δεν πας πουθενά. Μπορώ να δεχτώ ότι βαριέσαι να κάνεις ντεμακιγιάζ γιατί δεν είχες βαφτεί μέσα στη μέρα ή οτιδήποτε. Το πλύσιμο όμως δεν υπάρχει δικαιολογία να μην το κάνεις πρωί και βράδυ. Ένα καλό καθαριστικό σαπούνι που ταιριάζει στο δέρμα σου μπορεί να σε σώσει από πολλά. Κυρίως από την αγαπημένη μας maskne. Εγώ αυτή τη περίοδο τυχαίνει να χρησιμοποιώ δύο καθαριστικά. Το πολύ αγαπημένο μου καθαριστικό με ελιά και λεβάντα από την Apivita και το ροζ σαπούνι από τη Bioten. 

Σαπούνι καθαρισμού προσώπου


2. Ενυδάτωση 

  Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη ότι τύπο επιδερμίδας και αν έχεις. Αυτό που ακουγόταν κυρίως παλαιότερα "Είμαι λιπαρή άρα δεν χρειάζομαι ενυδάτωση." Είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Η σωστή επιλογή ενυδατικών προϊόντων μπορεί να προλάβει μια αφυδάτωση , που παθαίνουν εύκολα οι λιπαρές επιδερμίδες , αλλά να σώσει και μια πολύ ξηρή. Οπότε ενυδάτωση πάντα. Αλλά μην ξεχνάς πως η ενυδάτωση ξεκινάει πρώτα  από μέσα (νερό) . 


2.α. Τονωτική Λοσιόν  

Η τονωτική λοσιόν είναι το ακριβώς επόμενο βήμα με το πλύσιμο του προσώπου. Έχουν κυρίως δράση να επαναφέρουν το pH του δέρματος και να προσφέρουν κάποια υγρασία στο δέρμα μετά το πλύσιμο. Εγώ αυτή τη περίοδο χρησιμοποιώ της Nivea για κανονικό δέρμα. 

Τονοτική Λοσιόν

2.β. Serum / Essence / Booster κλπ. 

Εδω χρησιμοποιείς ότι θες ανάλογα με την ηλικία και της ανάγκες σου. Το Serum είναι ο γνωστός μας όρος και είναι ο πιο ενυσχυμένος. Παρόλα αυτά όλα τα ήδη, σέρουμ, λαδακι και όλα αυτά έχουν την ιδιότητα να βοηθούν την κρέμα που θα χρησιμοποιήσεις μετά να δράσει πολύ καλύτερα. Καθώς έχουν πιο λεπτή σύσταση και εισέρχονται στις βαθύτερες στρώσεις τις επιδερμίδας. Εγώ λατρεύω το essence της Dr. Konopkas για ματ αποτέλεσμα. 

Essence προσώπου

2.γ. Ενυδατικών κρέμα προσώπου  

Η κρέμα προσώπου μπορεί να έχει πολλές δράσεις. Κυρίως όμως πρέπει να προσφέρει ενυδάτωση. Δεν κάνουν όλα για όλους αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Όμως σίγουρα θα βρεις κάτι για το δικό σου δέρμα. Επίσης αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα με δείκτη προστασίας είναι ένα επιπλέον συν καθώς έτσι μπορείς να γλιτώσεις το βήμα του αντιηλιακού. Εγώ αυτή τη περίοδο χρησιμοποιώ την ενυδατική με aloe vera από την TommyG . 
2.δ. Ενυδατική κρέμα ματιών  

 Τα μάτια μας είναι η πιο ευαίσθητη και ντελικάτη περιοχή στο πρόσωπο μας, πως λέει και το γνωστό "να σε προσέχεις σαν τα μάτια σου"  έτσι να προσέχεις και τα μάτια σου. Στη πενταετία 20-25 δεν χρειάζεσαι κάτι με αντιριτιδική δράση, αρκεί κάτι που θα σου προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και να σε βοηθάει με τα πρήξιματα, σε περίπτωση που έχεις βέβαια. Η δική μου αγαπημένη είναι από την Dr. Konopkas και πάλι με χαμομήλι. 


Skincare προσώπου στα 20!

3. Αντιηλιακή προστασία 

 Εδώ εγώ δεν έχω να σταθώ πολύ καθώς δεν είμαι σε μεγάλη αγάπη με τα αντιηλιακά ίσως γιατί δεν έχω βρει κάτι που να με ελκύει να το χρησιμοποιώ και να μου αρέσει να το χρησιμοποιώ. Παρόλα αυτά όμως μην γελιώμαστε πως είναι είναι απαραίτητο για προστασία και από τον ήλιο αλλά και από το blue light (UVA & UVB) . 

Ειδική περιποίηση ( απολέπιση, μάσκες).  

 Η ειδική περιποίηση ουσιαστικά είναι αυτά τα βήματα που κάνεις μια με δύο φορές την εβδομάδα για να δώσεις αυτό το κάτι παραπάνω στο δέρμα σου. Πιο συγκεκριμένα εγώ δύο φορές την εβδομάδα θα κάνω απολέπιση και μάσκα. Η απολέπιση για εμένα είναι απαραίτητη καθώς νιώθω πως οποιαδήποτε μάσκα μετά λειτουργεί δέκα φορές καλύτερα, μπορείς να βρεις ήπια για πιο ευαίσθητες επιδερμίδες αλλά και πιο hardcore για τις πιο λιπαρές. Αγαπημένο μου αυτή τη περίπτωση είναι το Glow & Reniew από την Seventeen.  Όσον αφορά τις μάσκες εγώ τις χωρίζω σε δύο κατηγορίες : ενυδατικές και καθαριστικές. Μια φορά την εβδομάδα θα χρησιμοποιήσω καθαριστική βλέπε πρόπολη από την Apivita. Μια δεύτερη φορά μέσα στη βδομάδα θα χρησιμοποιήσω κάτι για ενυδάτωση ίσως καμία φορά και λάμψη. Αυτό μπορεί να είναι για παράδειγμα μια Tissue μάσκα με κολλαγόνο από την Bioten ή μία μάσκα σε μορφή κρέμας από αυτή με το φραγκόσυκο από την Apivita. 

Face Care Routine


Εν ολίγοις αυτή είναι η ρουτίνα περιποίησης που ακολουθώ τώρα στα 22 μου και θα συνεχίσω να ακολουθώ. Αν θες μπορείς να βρεις ένα εκτυπώσιμο check list με τα είδη προϊόντων στη σελίδα Library
Αν δεν έχεις τον κωδικό μπορείς πάντα να κάνεις εγγραφή στο Newsletter για να τον μάθεις. 


Γίνε μέλος στη παρέα μας για να μην σου ξεφύγει τίποτα.

* indicates required
 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας