Τα 5 widget που χρειάζεται το blog σου.

Όταν είσαι αρχάριος στο χώρο του Blogging συνήθως λίγο το παρακάνεις. Έτσι έκανα και εγώ κάποτε. Βάζεις πολλά τριγύρω για να γεμίσεις τον χώρο ενώ εν τέλη το μόνο που καταφέρνεις είναι να βαραίνεις το site σου και να αργεί να φορτώσει. Σήμερα λοιπόν θα σου πω 5 widget που όντως χρειάζεσαι. 

Τα 5 widget που χρειάζεται το blog σου.

Instagram Widget 

 Κακά τα ψέματα στις μέρες μας και κυρίως στην Ελλάδα είναι το πιο ισχυρό μέσω επικοινωνίας. Αυτό λοιπόν που σίγουρα χρειάζεσαι είναι να προσεγγίσεις τον αναγνώστη σου ώστε να σου κάνει follow. Όχι απλά για να μεγαλώσεις τον αριθμό τον ακόλουθων σου αλλά για να μεγαλώσει το feedback σου σχετικά με το blog. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να έχεις αλληλεπίδραση με το κοινό σου μέσω τον post, των ιστοριών ή των σχολίων, πίστεψέ με.  
 Το ιδανικό είναι να το φτιάξεις μόνος/η σου για να μην ανησυχείς για τυχόν ανανέωση που δεν έκανες και τα σχετικά. Όμως επειδή αυτή δεν είναι και η πιο εύκολη λύση σου προτείνω να τσεκάρεις το  Snap Widget . Θα βρεις ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, όχι μόνο για το instagram αλλά και για τα υπόλοιπα social media. 


Newsletter Embedded Form

Το Newsletter είναι ο καλύτερος και πιο αμέσως τρόπος να μιλάς με τους αναγνώστες σου. Να τους ενημερώνεις για νέα άρθρα. Να τους δίνεις μοναδικά προνόμια και άλλα πολλά. Οπότε είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να υπάρχει σε κάποιο , εμφανή κατά προτίμηση, σημείο του blog σου, Ώστε να γίνουν μέλη, και γενικά να βρίσκεις τρόπους να το προωθείς. Εγώ χρησιμοποιώ και προτείνω το MailChimp , θα σε παιδέψει λίγο στην αρχή αλλά έχει πολύ όμορφες δυνατότητες. 

Must have 5 blog widget

Εικόνα - About 

 Όταν μπαίνει κάποιος στο blog σου πρέπει να ξέρει με ποιον επικοινωνεί. Διαβάζει άρθρα ενός ατόμου ή περισσότερων; Οπότε ένα από τα πρώτα widget που πρέπει να έχεις στο blog σου σε εμφανή σημείο είναι είτε η φωτογραφία σου είτε το λογότυπο του site με δυο λόγια που να προτρέπουν τον αναγνώστη να μπεί στη σελίδα about για να διαβάσει περισσότερα. Έτσι θα αποκτήσεις και καλύτερη σχέση με το κοινό σου. 
 
Menu ( Link list / Pages ) 

Παλαιότερα συνηθίσαμε να χρησιμοποιούμε στα blog μας τα tags ή ελληνιστή τις ετικέτες. Ώστε ο αναγνώστης να βρίσκει εύκολα και γρήγορα τα περιεχόμενα που θέλει.  Πλέον οι ετικέτες είναι πολύ χρήσιμες φυσικά αλλά δεν είναι απαραίτητο να φαίνονται με αυτή τη μορφή στο blog σου. Αυτό που χρειάζεται να φτιάξεις είναι ένα menu. Υπάρχουν δύο gadget στον Blogger που μπορείς να το κάνεις αυτό. Η πρώτη επιλογή είναι οι Σελίδες που μπαίνουν απευθείας κάτω από το banner και η δεύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις Link List και στη συνέχεια μέσω κώδικα CSS να τη προσαρμόσεις στα δικά σου γούστα. Για αυτό μην αμελείς να έχεις γενικές κατηγορίες για το blog σου πχ. Μακιγιάζ, Ομορφιά, Μαγειρική κλπ. και μάθε να χρησιμοποιείς τις ετικέτες ως βοηθητικές και κυρίως για ένα καλύτερο SEO. 

Κοινωνικά δίκτυα / Social Media 

 Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι που πρέπει να υπάρχει στο blog σου είναι ένα μέρος στην πλαϊνή στήλη όπου θα έχεις μαζεμένα τα κοινωνικά σου δίκτυα. Ώστε να μπορεί άμεσα ο αναγνώστης να μάθει πού θα μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί σου. Μην το παραμελήσεις και δεν το βάλεις. 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας