Πώς να επιλέξω τις κατηγορίες/μενού του Blog μου.

Αν ξεκινάς σήμερα ένα νέο Blog μπορεί να σου είναι λίγο βουνό το να βρεις τις κατηγορίες που θες να έχει το μενού. Σήμερα θα σου δώσω κάποια tricks για να τα ανακαλύψεις. 

Πώς να επιλέξω τις κατηγορίες/μενού του Blog μου.


Τι είναι οι κατηγορίες.

Καταρχάς να σου πω ότι κανένα blog δεν ξεκινάει με την τέλεια μορφή, είτε σε εικόνα είτε σε χρήση όλα θέλουν το χρόνο τους. Καταρχάς όμως να πούμε τι είναι οι κατηγορίες. 

Οι κατηγορίες ουσιαστικά είναι τα βασικά tags που βάζουμε σε κάθε άρθρο / blogpost που ανεβάζουμε. Για παράδειγμα στο Woman's Book Story τα βασικά tags που χρησιμοποιούμε είναι: 
 • Lifestyle
 • Ομορφιά 
 • Βιβλία
 • Κινηματογράφος 
 • Gaming 
Μετά παίρνουν σειρά οι ΥΠΟ-κατηγορίες : 
 • Περιποίηση 
 • Μακιγιάζ 
 • Ταινίες 
 • Σειρές  
Εννοείται όμως πως χρησιμοποιούνται και άλλες κατηγορίες / tags που δεν χρειάζεται να υπάρχουν στο βασικό μενού του κάθε blog. 

Πώς να τις διαλέξω

Για αρχή ξέχνα τις υποκατηγορίες αλλά μείνε στα βασικά. Για ποια θέματα σου αρέσει να γράφεις; Αυτοβελτίωση, ομορφιά,παιχνίδια τι; Άπαξ και βρεις τι σου αρέσει να γράφεις τότε έχεις λύσει το μισό σου πρόβλημα.

Πώς να επιλέξω τις κατηγορίες/μενού του Blog μου.

Πώς ξέρω σε τι ακριβώς κατηγορία ανήκει αυτό που γράφω; 

Αν γράφεις στο blog σου μόνο για ένα συγκεκριμένο θέμα, το οποίο και συνήθως προτείνεται αν είσαι αρχάριος αλλά και μη, όπως έχουν πει και στο Edit Your Life Magazine που μπορείς να διαβάσεις το άρθρο τους για το πώς να βρεις τη θεματολογία σου. Τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα ξέρεις ότι γράφεις για Gaming και μπορείς να χωρίσεις πιο συγκεκριμένες κατηγορίες όπως: 
 • Εταιρίες (πχ. Sony, Nintendo, Microsoft κλπ.)
 • Κονσόλες (πχ. PlayStation,Xbox, Switch,Pc) 
 • Θέμα άρθρου (πχ. Κριτική, Νέα κλπ.) 
Τι γίνεται όμως όταν έχω πολλές κατηγορίες; 

Ωπ, εδώ αρχίζουν τα πιο δύσκολα και σε καταλαβαίνω. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να ξέρεις σε ποια μεγάλη ενότητα ανήκει αυτό που γράφεις. Ώστε πρώτα να χωρίσεις τις βασικές κατηγορίες και μετά να φτιάξεις αν θες και τις υποκατηγορίες, όπως είδαμε πριν με το gaming.  

Κάποια παραδείγματα

Εδώ θα σου δώσω κάποια παραδείγματα με το τι ανήκει που, σε κάποιες βασικές ενότητες. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι σίγουρη ή δεν αναφέρω τη δική σου μπορείς είτε να γράψεις ένα σχόλιο είτε να μου στείλεις email στο: info@womansbookstory.gr για τα διαλευκάνουμε όλα. 

Beauty: Αγαπημένα , Άδειες Συσκευασίες, Νέα/Ενημέρωση , Μακιγιάζ, Περιποίηση 

Βιβλία: Νέες Κυκλοφορίες, Κριτικές, Έλληνες Συγγραφείς 

Μόδα: Ρούχα, Αξεσουάρ, Παπούτσια, Στυλ, Τάσεις 

Lifestyle: Σκέψεις, Μαγειρική, Αυτοβελτίωση, Ταξίδια, Γυμναστική κλπ. 

ΥΓ. Σε γενικές γραμμές το Lifestyle είναι πιο ευέλικτη κατηγορία. Μπορείς να γράψεις για πολλά θέματα καθώς αφορά οτιδήποτε έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής. 
Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας