Παρέα με την Άλκηστη από το Little Hope Flags


Σήμερα είμαι παρέα με την Άλκηστη από το Little Hope Flags. Μια αγαπημένη μου Blogger, ίσως και έμπνευση για εμένα θα έλεγα. Το Little Hope Flags είναι από τα πρώτα blog που ξεκίνησα να διαβάζω πριν κάποια χρόνια και με συνεπήρε. Ο τρόπος γραφής της και το πώς περιγράφει καταστάσεις που της συμβαίνουν και έχουν αλλάξει τη ζωή της προσωπικά με καθηλώνει. Για να δούμε λοιπόν τι έχει να μου πει. 

Παρέα με την Άλκηστη από το Little Hope Flags


Γνωρίζοντας πολύ καλά πως το περιεχόμενο του Blog σου σχετίζεται με τον τρόπο ζωής σου και ότι μαθαίνεις μεγαλώνοντας, έχω να σου κάνω μια μικρή ερώτηση για αρχή.
Πώς σε βρίσκω σε αυτή τη φάση της ζωής σου;

Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, κινούμαι μανιωδώς κάπου μεταξύ της δουλειάς, του blog, και του νέου μου εγχειρήματος, τη σελίδα μου με χειροποίητα κοσμήματα από τσιμέντο. Είναι μια περίοδος όπου τρέχουν παράλληλα πολλά διαφορετικά και ενδιαφέροντα πράγματα, το καθένα με τις προκλήσεις του, αλλά και με τα δικά του μαθήματα που είμαι σίγουρη πως θα καταλήξουν να γίνονται…ένα ακόμα κείμενο στο blog!


Γιατί ο τίτλος του Blog σου είναι Little Hope Flags και όχι κάτι διαφορετικό;

Αυτός ο τίτλος προέκυψε τυχαία, όταν είχα ξεκινήσει να δουλεύω την ιδέα ενός δικού μου blog, και έψαχνα πώς να το ονομάσω. Διαβάζοντας λοιπόν ένα άρθρο, το μάτι μου έπεσε στη φράση «little hope flags», και κάπου εκεί, σαν να μου μίλησε μια φωνούλα και να μου είπε ότι αυτό ήταν το όνομα που έψαχνα. Στην πορεία, συνειδητοποίησα ότι το Little Hope Flags αντιπροσωπεύει ουσιαστικά την εν γενεί αισιοδοξία που με χαρακτηρίζει, και η οποία (θέλω να πιστεύω!) βγαίνει και στα κείμενα μου. Αυτό που θέλω και ελπίζω να αποκομίζει ο αναγνώστης είναι μια χρήσιμη πληροφορία, μια συμβουλή, ή μια υποστήριξη όταν συναντά δυσκολίες, εξού και οι «μικρές σημαίες ελπίδας».


Ο τρόπος γραφής σου θυμίζει πολύ το στυλ ενός συγγραφέα. Ξέρω επίσης πως ήδη στο shop σου στο etsy.com μπορεί κάποιος να βρει τα βιβλία αυτοβελτίωσης που έχεις γράψει. Θα έγραφες όμως ποτέ ένα μυθιστόρημα;

Ναι, και είναι ο μεγαλύτερος στόχος της ζωής μου. Αισθάνομαι πως δεν είμαι ακόμα έτοιμη για κάτι τέτοιο, αλλά καθετί που βιώνω με φέρνει πιο κοντά σε αυτό το όνειρο. Το σίγουρο είναι πως αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο δε θέλω να μετανιώσω ποτέ είναι που δεν κυνήγησα αυτό το στόχο μου. Οπότε αφήνω τις ιδέες μου να δουλεύουν «στο πίσω μέρος» του μυαλού, κι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, η ζωή θα με οδηγήσει εκεί.


Εξαιτίας του περιεχομένου σου, έχεις λάβει ποτέ κάποιο μήνυμα του τύπου "Άλκηστη τα άρθρα σου με βοήθησαν πολύ γιατί..." ; Αν ναι, πως σε έκανε αυτό να νιώσεις; 

Η αλήθεια είναι πως ναι, και για μένα αυτή είναι η πιο συγκινητική στιγμή του blogging. Όταν συνειδητοποιείς πως δε μιλάς μόνος σου, ότι κάποιος σε διάβασε, άκουσε τη φωνή σου, και βρήκε μια απάντηση, ή λίγη ελπίδα, σε αυτή σου την ανάρτηση. Τα κείμενα που γράφουμε παύουν να είναι δικά μας από τη στιγμή που πατάμε τη Δημοσίευση, και αυτό είναι στ’αλήθεια μαγικό αν το σκεφτείς, γιατί δεν ξέρεις πόσο μακριά θα ταξιδέψει ο λόγος σου. Αυτό και μόνο κάνει το blogging να αξίζει.


Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να γράφεις για πράγματα που ουσιαστικά αφορούν τη ζωή σου; 

Μου είναι εύκολο στο κομμάτι που σχετίζεται με την αλήθεια. Μοιράζομαι ουσιαστικά αυτό που βιώνω εγώ, με όση ειλικρίνεια μπορώ. Από την άλλη, γνωρίζοντας ότι με διαβάζουν και οι γονείς μου, οι φίλοι μου, αλλά και κάποιοι συνάδελφοι μου, αναγκαστικά πρέπει να βάζω κάποια φίλτρα, ή όρια, κάτι που ορισμένες φορές με δυσκολεύει.

Παρέα με την Άλκηστη από το Little Hope Flags

Θες να μοιραστείς μαζί μας ποια είναι τα μυστικά για να αναδειχθεί με τον καιρό ένα Diary Blog, από την μέχρι τώρα εμπειρία σου;

Ξέρω πως είναι μεγάλο κλισέ, αλλά το να είσαι ο εαυτός σου είναι το μόνο στοιχείο που κάνει τον οποιοδήποτε άνθρωπο να ξεχωρίζει. Όση όμορφη, λειτουργική, γρήγορη κι αν είναι μια σελίδα, αν δεν έχει «προσωπικότητα», θα πέφτει πάντα στο κενό. Θα έχει αναγνώστες, αλλά δεν θα τους κερδίζει πέρα από μια γρήγορη επιφανειακή ανάγνωση. Το blogging, και δη το diary bogging, είναι μια διαδικασία αυτογνωσίας. Μέσα από αυτό μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου, και αρχίζεις να τον βγάζεις προς τα έξω. Μην κρατάς στεγανά λοιπόν. Άφησε την προσωπικότητα σου να λάμψει. Η ερώτηση άλλωστε είναι: γράφεις για εσένα, γιατί έχεις ανάγκη να μοιραστείς τις σκέψεις σου, ή για τους άλλους, για να έχει πολλά views η σελίδα σου; Ο σκοπός καθορίζει τη διαδρομή…


Τι θα έλεγες σε κάποιον που θέλει τώρα να ξεκινήσει το δικό σου Blog? Τι συμβουλή θα του έδινες;

Να είναι προετοιμασμένος να αφιερώσει πολύ χρόνο, να μην εγκαταλείψει στην πρώτη (τεχνική συνήθως) δυσκολία, και να βλέπει καθετί ως ένα μάθημα. Ποτέ δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει η κάθε μας επιλογή, κι αυτή είναι η μαγεία με το blogging. Αφέσου στο ταξίδι και δες πού θα σε βγάλει!


Ποιο άρθρο από το blog σου θα ήθελες όλοι να διαβάσουν;

Το «Όλα εκείνα που θες να κάνεις αλλά δεν κάνεις» γιατί αισθάνομαι πως διανύουμε μια περίοδο όπου έχουμε πέσει σε μια ρουτίνα, περιμένοντας να περάσει αυτή η δύσκολη φάση. Όμως ο χρόνος που φεύγει χάνεται για πάντα, και η καλύτερη ώρα για να ξεκινήσεις κάτι είναι τώρα, αν όχι χτες.


Πάμε στα λίγο πιο προσωπικά. Ξέρουμε ότι πλέον δεν είσαι μόνο σύντροφος αλλά και σύζυγος. Ποια είναι η μέχρι τώρα "εμπειρία" σου, ας το πούμε έτσι. 😅 

Είναι πολύ όμορφη, σε βαθμό που ακόμα κι εγώ δεν το πιστεύω. Ο σύζυγος μου είναι και φίλος μου, η παρέα μου, εκείνος που μοιράζομαι το 90% της ζωής μου. Είναι ο βράχος μου και η οικογένεια μου. Είμαστε μια ομάδα και προσπαθούμε να παίξουμε το παιχνίδι της ζωής όσο το δυνατόν καλύτερα. Νιώθω πολύ τυχερή που το έχω αυτό στη ζωή μου, και το εύχομαι σε όλους, γιατί αν έχεις ευτυχία μέσα στο σπίτι σου, δε μπορεί να σε αγγίξει τίποτα.


Για το τέλος, θέλω να μου πεις 10 λέξεις με τις οποίες θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου.

Αισιόδοξη
Πεισματάρα
Εγωίστρια 
Επίμονη
Δυναμική
Γλωσσού
Οργανωτική
Δημιουργική
Ψυχαναγκαστική
Ευρηματική

Παρέα με την Άλκηστη από το Little Hope Flags

Αυτή λοιπόν ήταν η συνέντευξη που είχα με την Άλκηστη. Ελπίζω να σου άρεσε. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις στα σχόλια από ποια άλλη blogger (και όχι μόνο) θα ήθελες να πάρω συνέντευξη.

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

6 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας