Η υπέροχη φίλη μου - Έλενα Φεράντε

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω την οικονομική ευμάρεια να αγοράζω συνεχώς βιβλία. Οπότε πολλές φορές γνωστοί και φίλοι ξέροντας την αγάπη μου για τη λογοτεχνία όλο και μου φέρνουν ως δώρο ενα βιβλίο. Έτσι και αυτό ήρθε στα χέρια μου ως δώρο. Το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας της Νάπολης το οποίο μου άφησε πολύ όμορφες εντυπώσεις. 

Η υπέροχη φίλη μου - Έλενα Φεράντε

Υπόθεση

Ένα σύγχρονο αριστούργημα από μία από τις δημοφιλέστερες συγγραφείς της Ιταλίας.
"Η Υπέροχη φίλη μου" είναι μια συναρπαστική ιστορία με πρωταγωνίστριες δύο φίλες, την Έλενα και τη Λίλα, που ξεκινά τη δεκαετία του ’50 με φόντο μια φτωχογειτονιά της Νάπολης. Η συγγραφέας καταδύεται στην περίπλοκη φύση της φιλίας των δύο κοριτσιών, των δύο εφήβων, των δύο γυναικών, ακολουθώντας βήμα βήμα την εξέλιξη καθεμιάς ξεχωριστά, τον τρόπο που η μία επηρεάζει την άλλη, τα συναισθήματά τους που ανά τις δεκαετίες τις βοηθούν να χτίσουν μια ουσιαστική, στιβαρή σχέση.


Εμπειρία 

Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα την ανάγνωση του βιβλίου με πολύ μεγάλες προσδοκίες. Δυστυχώς αυτό δεν βοήθησε και πολύ, όχι γιατί εν τέλη δεν ήταν καλή η ιστορία αλλά γιατί περίμενα πως θα με ενθουσιάσει από την αρχή. Όπως τα περισσότερα καλά αναγνώσματα θέλουν χρόνο και αγάπη για να σε παρασύρουν στη μαγεία τους. Το ίδιο συνεβει και σε αυτή τη περίπτωση. Σιγά και σταθερά ξεκινάς να γνωρίζεις δύο μικρά κορίτσια που είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, με τόσο διαφορετικές απόψεις για τη ζωή που όμως καταλήγουν να γίνονται φίλες καρδιάς. Με τα πάνω τους και τα κάτω τους αλλά πάντοτε στα δύσκολα εκεί η μία στην άλλη. Η κάθε μία ξεχωριστά ζει τα δικά της προβλήματα αλλά ταυτόχρονα μοιράζονται και μια ίδια ζωή. Σε μια μικρή κοινωνία που όλοι τα ξέρουν όλα, αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό. Πέρα από τη σχέση και την ανάπτυξη της ζωής των δύο αυτών κοριτσιών παρακολουθείς και της ζωή της τότε εποχής. Μιας δύσκολης και συνάμα μια ζωή με αξίες. Είναι να βιβλίο που το υπερβολικό hype που είχα ξεκινώντας το με αποζημίωσε στο τέλος. Τώρα απλά ανυπομωνώ για το 2ο μέρος της τετραλογίας. 


«Η υπεροχη φίλη μου» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.  

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας