Ναι ή όχι στο παιδικό μακιγιάζ;

Όταν σου κάνουν αυτή την ερώτηση η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό σου είναι , "Μα φυσικά και όχι, πας καλά;" αυτό θα σας πω και εγώ λοιπόν. Απλά θα σας εξηγήσω και το γιατί, από τη δική μου σκοπιά όπως πάντα. 

Ναι ή όχι στο παιδικό μακιγιάζ;
Κάπου εδώ να ξεκαθαρίσω πως δεν εννοώ το αποκριάτικο μακιγιάζ με προϊόντα που έχουν ως βάση το νερό αλλά για μακιγιάζ που είναι για περαιτέρω περιποίηση και ομοιομορφία του προσώπου. 

Προφανώς και το μακιγιάζ είναι μια τέχνη , εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω. Παρόλα αυτά χωρίς κατάλληλη προσοχή του δέρματος μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά πρόβληματα. Όμως αν με ρωτάς ο λόγος που "απαγορεύεται" το μακιγιαζ στα παιδιά είναι ένας και σημαντικός. 

Πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας και την εμφάνιση όμως όπως ακριβώς είναι. Αυτή είναι μια μάχη που παλεύουν ακόμη και σήμερα πολλές γυναίκες γύρω μας. Να αποδεχτούν πως είναι όμορφες όπως και να φαίνονται. Γιατί ουσιαστική σημασία έχει η ψυχή του και μόνο. Φαντάσου λοιπόν ποσο πιο δύσκολη θα είναι μια τέτοια μάχη όταν ή ίδια η γυναίκα έχει μάθει από πολύ μικρή μια άλλη εικόνα για τον εαυτό της και όχι την αυθεντική. 

Ακριβώς για αυτό λοιπόν η απάντηση στο ερώτημα  "Ναι ή όχι στο παιδικό μακιγιάζ; " η απάντηση είναι μια. 

-ΟΧΙ. 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας