Όταν ακούς αρνάκι ή κατσικάκι και κοκορέτσι στη σούβλα τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό είναι:
- Πάσχα 🐞
- Μπύρα 🍻 και
- Τζατζίκι 🧄
Φέτος όμως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Ήρθε η ώρα να μπει στο τραπέζι και η φωτεινή, μωβ και νόστιμη παντζαροσαλάτα. Σου υπόσχομαι πως δεν θα τα μετανιώσεις. Πάμε να σου πω τα συν του παντζαριού αλλά και τι θα κάνεις για αυτό το υπέροχο συνοδευτικό θα πω!
Τα ωφέλη του παντζαριού
Είναι γνωστό πως η άνοιξη είναι η περίοδος που αρχίσουν να εμφανίζονται όλα αυτά τα υπέροχα φρούτα και λαχανικά και το παντζάρι είναι ένα από αυτά και έχει την τιμητική του. Εγώ προσωπικά το αγαπώ για αυτό έψαξα και βρήκα ποια είναι τα σημαντικότερα ωφέλη που έχεις στην υγεία μας και είναι τα εξής:
- Μειώνουν την αρτηριακή πίεση
- Ανεβάζουν την ενέργεια σου
- Βοηθούν στη καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου
- Βοηθούν στη δυσκοιλιότητα (true story, προσωπική εμπειρία)
- Έχουν αντιοξειδωτική δράση στο σώμα
Θα χρειαστείς..
- 1 κιλό παντζάρια βρασμένα καθαρισμένα
- 2 ΚΣ ξύδι
- 1 ΚΣ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 350 γρ. μαγιονέζα
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Πιπέρι κατά βούληση ανάλογα τα γούστα 🤪
Βήματα...
- Ψιλοκόβουμε καρέ (δηλαδή σε μικρούς κύβους ) και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
- Βάζουμε ξύδι, σκόρδο , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά
- Συνεχίζουμε αναμειγνύοντας πρώτα τη μαγιονέζα και αμέσως μετά το γιαούρτι
- Σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο (ιδανικά την φτιάχνουμε μια μέρα πριν για να μαριναριστεί καλά και να δέσει)
Επίσης..
Αν δεν ξέρεις τι να φτιάξεις για ορεκτικό το Πάσχα μπορείς να κάνεις τσακ μπαμ ένα κλαμπ σάντουιτς που έχω ήδη ανεβάσει τη συνταγή του. Μην δυστάσεις να αντικαταστήσεις την σκέτη μαγιονέζα με τη παντζαροσαλάτα , θα με θυμηθείς!
Πολύ ωραίο άρθρο. Δεν τρελαίνομαι για τα παντζάρια αλλά με έκανες να θέλω να κάνω την συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πιστεύω αν τα δοκιμάσεις σε αυτή την εκδοχή θα τρελαθείς.
Διαγραφή