Παντζαροσαλάτα : Η σάλτσα για το φετινό Πάσχα

 Όταν ακούς αρνάκι ή κατσικάκι και κοκορέτσι στη σούβλα τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό είναι: 

  1. Πάσχα 🐞
  2. Μπύρα 🍻 και 
  3. Τζατζίκι 🧄

Φέτος όμως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Ήρθε η ώρα να μπει στο τραπέζι και η φωτεινή, μωβ και νόστιμη παντζαροσαλάτα. Σου υπόσχομαι πως δεν θα τα μετανιώσεις. Πάμε να σου πω τα συν του παντζαριού αλλά και τι θα κάνεις για αυτό το υπέροχο συνοδευτικό θα πω!  


Τα ωφέλη του παντζαριού 

Είναι γνωστό πως η άνοιξη είναι η περίοδος που αρχίσουν να εμφανίζονται όλα αυτά τα υπέροχα φρούτα και λαχανικά και το παντζάρι είναι ένα από αυτά και έχει την τιμητική του. Εγώ προσωπικά το αγαπώ για αυτό έψαξα και βρήκα ποια είναι τα σημαντικότερα ωφέλη που έχεις στην υγεία μας και είναι τα εξής: 

  1. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση 
  2. Ανεβάζουν την ενέργεια σου 
  3. Βοηθούν στη καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου 
  4. Βοηθούν στη δυσκοιλιότητα (true story, προσωπική εμπειρία) 
  5. Έχουν αντιοξειδωτική δράση στο σώμα

Παντζαροσαλάτα : Η σάλτσα για το φετινό Πάσχα


Θα χρειαστείς..

  • 1 κιλό παντζάρια βρασμένα καθαρισμένα 
  • 2 ΚΣ ξύδι
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 350 γρ. μαγιονέζα 
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
  • μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • Πιπέρι κατά βούληση ανάλογα τα γούστα 🤪

Βήματα...

  1. Ψιλοκόβουμε καρέ (δηλαδή σε μικρούς κύβους ) και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ 
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε 
  3. Βάζουμε ξύδι, σκόρδο , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά 
  4. Συνεχίζουμε αναμειγνύοντας πρώτα τη μαγιονέζα και αμέσως μετά το γιαούρτι 
  5. Σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο (ιδανικά την φτιάχνουμε μια μέρα πριν για να μαριναριστεί καλά και να δέσει)

Επίσης..

 Αν δεν ξέρεις τι να φτιάξεις για ορεκτικό το Πάσχα μπορείς να κάνεις τσακ μπαμ ένα κλαμπ σάντουιτς που έχω ήδη ανεβάσει τη συνταγή του. Μην δυστάσεις να αντικαταστήσεις την σκέτη μαγιονέζα με τη παντζαροσαλάτα , θα με θυμηθείς!  

Παντζαροσαλάτα : Η σάλτσα για το φετινό Πάσχα





Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

2 Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο άρθρο. Δεν τρελαίνομαι για τα παντζάρια αλλά με έκανες να θέλω να κάνω την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πιστεύω αν τα δοκιμάσεις σε αυτή την εκδοχή θα τρελαθείς.

      Διαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας