Δεν μπορεί,θα στρώσει - Λένα Μαντά

Δεν μπορεί, θα στρώσει. Πόσες φορές το έχεις πει για πράγματα που σε ενοχλούν και συμβιβάζεσαι ή για εκείνα που δεν μπορείς να ελέγξεις; Για όλα αυτά μας μιλάει και η Λένα Μαντά στο αντίστοιχο βιβλίο. 


Από την στιγμή που ξεκίνησα να γράφω και εγώ κάποια διηγήματα όπως στο ebook μου Η φωνή της Αγάπης  αποφάσισα να αρχίσω να τα διαβάζω κιόλας. Καθώς έτσι θεωρώ ότι μπορώ να γίνω καλύτερη. Το συγκεκριμένο βιβλίο λοιπόν περιέχει 30 διηγήματα γύρω από έναν κοινό άξονα. Πράγματα που μας ενοχλούν λιγότερο ή περισσότερο και δεν τα αλλάζουμε είτε λόγο συνήθειας, είτε επειδή δεν έχουμε το θάρρος είτε ακόμη και από φόβο! 

Οπισθόφυλλο 

Δεν μπορεί , θα στρώσει! Αναρωτιέμαι πόσες φορές άραγε καθένας από εμάς είπε αυτή τη φράση, που φανερώνει την ελπίδα πως ό,τι μας πονάει θα φύγει, ή θα αλλάξει , ή ως δια μαγείας θα χαθεί... Αυτό που ζητάμε τέτοιες στιγμές είναι ίσως ένας καφές κι εν αγλυκο του κουταλιού. Αυτή ακριβώς η αντίθεση του γλυκού με το πικρό είναι τελικά η ίδια η ζωή. Έτσι μας δίνονται οι στιγμές. Ποσά αντιστρόφως ανάλογα. Εκεί όπου βρίσκεται το γέλιο, παραμονεύει το δάκρυ...Κι αν κάπου μέσα στα κείμενα βρείτε τον εαυτό σας, αν κάπου ανάμεσα στις γραμμές τους κάτι θυμηθείτε, σαν κερνάω καφέ και γλυκού του κουταλιού... Εσείς μένει να πείτε : 

Δεν Μπορεί , θα στρώσει!

Η άποψη μου 

Το συγκεκριμένο είναι το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως που διαβάζω μετά το " Έρωτας σαν βροχή" και εδώ ένιωσα πως διάβασα μια διαφορετική Λένα. Είναι έναν βιβλίο που ουσιαστικά ανακάλυψα τυχαία καθώς δεν είχα δει ή ακούσει κάποιον να μιλάει για αυτό και αναρωτιέμαι γιατί. Το συγκεκριμένο βιβλίο ξεφεύγει από το μοτίβο των ανθρωπίνων σχέσεων που μας έχει συνηθίσει η συγγραφέας. Δεν μιλάμε για μια ιστορία που κάπου βαθιά μέσα σου τη θεωρείς και λίγο απίθανη να συμβεί. Μέσα στα διηγήματα θα βρεις καταστάσεις που θα ταυτιστείς άμεσα ή θα διαβάσεις για κάτι που έχεις αντιληφθεί να συμβαίνει γύρω σου. Θα βρεις μέχρι και ιστορία που καταπιάνεται με την ενδοοικογενειακή βία και θα νιώσεις τόσο άβολα διαβάζοντας τη καθώς ξέρεις πολύ καλά ότι είναι θέματα που συμβαίνουν τριγύρω σου. Θεωρώ πως είναι ένα βιβλίο που θα είναι πάντα επίκαιρο και αν τυχόν γενικά δεν σου ταιριάζει το στυλ της Λένας Μαντάς μην δυστάσεις να του ρίξεις μια ματιά δεν θα σε απογοητεύσει. Επίσης να μην ξεχάσω να αναφέρω πως διαβάζετε πολύ εύκολα παρέα με έναν καλό καφέ, όπως λέει και το οπισθόφυλλο. Καθώς και ότι εξαιτίας της μορφής του , διηγήματα, δεν σε πιέζει να το διαβάσεις γρήγορα, take your time! 

Η βαθμολογία μου :  3,5 /5  


Οι αγαπημένες μου ιστορίες: 

  • Περιμένοντας 
  • Εγκλωβισμένη (1ο) / ταυτίστηκα πολύ εδώ 
  • Πάτερ ημών...
  • Σ' ένα τρένο 
  • Ένα χαμένο απόγευμα 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις αγαπημένες εκδόσεις Ψυχογιός και θα το βρεις εδώ. 
Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας