Αν εξαιρέσουμε κάποιες εκρήξεις χειμερινού καιρού είμαστε ένα βήμα πριν το καλοκαίρι. Μπορείς να μην είναι η αγαπημένη μου εποχή όσον αφορά την ζέστη αλλά είναι η αγαπημένη μου όσον αφορά τα υπέροχα φρούτα και λαχανικά της εποχής! Αλλά να μην ξεχάσω και τα γλυκά του. Σήμερα λοιπόν θα σου πω τη συνταγή που ακολουθώ εγώ για ένα υπέροχο καλοκαιρινό και δροσερό cheesecake με βύσσινο φυσικά!
Θα χρειαστείς...
- 2 συσκευασίες Μπισκότα Digestive
- 200 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- μια συσκευασία φυτική σαντιγί
- 1 ζαχαρουχο γάλα
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα
- κομπόστα βύσσινο
*Αγοράζοντας τα προϊόντα από τα links που σου δίνω παίρνω μια μικρή προμήθεια.
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μουλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ
- Βάζουμε τη κανέλα και ανακατεύουμε
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μαζί με το τριμμένο μπισκότο
- Το βάζουμε σε ένα τσέρκι και με τη βοήθεια ενός ποτηριού το στρώνουμε καλά
- Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα για να σφίξει
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με το ζαχαρούχο και το τυρί κρέμα. (Εδώ μπορείς να προσθέσεις ότι θες , αν θες για περαιτέρω γεύση πχ. βανίλια ή ξισμα από lime κλπ.)
- Απλώνουμε τη κρέμα μας πάνω από τη βάση με το τριμμένο μπισκότο και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.
- Για το τέλος τοποθετούμε επάνω την κομπόστα βύσσινο. Σε περίπτωση που έχεις γλυκό βύσσινο χρήσιμο είναι να το δέσεις με λίγο νισεστέ αλλιώς δεν θα καθήσει σωστά επάνω στο γλυκό μας.
Ελπίζω να σου φάνηκε εύκολο και να το κάνεις. Θα χαρώ να δω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου. ❤️
Θα μπορούσα να βάλω κατίκι Δομοκού αντί για τυρί κρέμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν έχει την ίδια υφή why not!
ΔιαγραφήΑααα πολύ ωραία και εύκολη συνταγή για cheesecake. Την αποθηκεύω και με την πρώτη ευκαιρία τη φτιάχνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια. Περιμένω φωτογραφία! ✌🏻🍰
ΔιαγραφήΦαίνεται τόσο νόστιμο και εύκολο! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα φυσικά είναι ότι πρέπει! 👌🏻🍰
Διαγραφή