Ghosting, πρέπει να αλλάξει αυτό

 Έχεις τύχει και εσύ σε μια κατάσταση όπου θες τελικά να αποφύγεις κάποιον ή εκείνος και κατέληξε σε ghosting? Ξέρεις αυτό το πράγμα που από το πουθενά κάποιος εξαφανίζεται χωρίς λόγο και σταματάει να σου μιλάει. Δεν είναι πολύ άσχημο; Είτε το έχεις κάνει και εσύ είτε απλά σου έχει συμβεί από κάποιον, νομίζω ότι ξέρεις ήδη πόσο άσχημο είναι και πρέπει να σταματήσει.  

Ghosting, πρέπει να αλλάξει αυτό

Πότε πρωτοεμφανίστηκε το ghosting?  

Όσο και αν μιλάμε για ένα , κακά τα ψέματα, άσχημο φαινόμενο. Είναι κάτι που πάντα υπήρχε. Απλά όπως είναι λογικό μετά την ένταξη των κοινωνικών δικτύων στις ζωές μας είναι πιο εύκολο να το αντιληφθείς. Καθώς στο κοντινό παρελθόν όταν ο άλλος ήθελε να "εξαφανιστεί" σταματούσε να σηκώνει το τηλέφωνο..ε μια , δύο , τρεις ξενέρωνες και εσύ και σταμάταγες τις κλήσεις. Από τότε όμως που μπήκε στη ζωή μας το "διαβάστηκε" δυσκόλεψαν τα πράγματα.  

Αντρικό φαινόμενο 

Ghosting, πρέπει να αλλάξει αυτό


Γενικά είμαι της άποψης ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν από όλους. Δηλαδή μπορείς να χρησιμοποιήσεις την έννοια του ghosting είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα. Όμως το ghosting είναι ένα φαινόμενο που συναντάς συχνότερα στο αντρικό φύλο. Ααα να τα λέμε και αυτά, φίλοι άντρες παραδεχτείτε το. Έχεις σκεφτεί ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί δεν θέλεις να είσαι ευάλωτος;  

Γιατί κάποιος να κάνει ghosting?  

Τα πιο συνηθισμένα ενδεχόμενα είναι είναι δύο. Στη πρώτη περίπτωση είναι η εύκολη λύση. Πολλές φορές είναι κάπως δύσκολο να πεις σε κάποιον, πόσο μάλλον σε μια γυναίκα, ότι για παράδειγμα "Ξέρεις κάτι; Τελικά δεν ταιριάζουμε" , οπότε προτιμούν απλά να κόψουν κάθε επικοινωνία και ο άλλος αργά ή γρήγορα θα λάβει το μήνυμα. Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί απλά ο απέναντι να μην καταλαβαίνει. Αν για παράδειγμα έχεις εξηγήσει σε κάποιον/α ότι δεν υπάρχει μέλλον και ότι καλά περάσαμε αλλά μέχρι εδώ αλλά αυτός ο κάποιος/α δεν θέλει με τίποτα να το αποδεχτεί τότε βρίσκεις την έσχατη λύση, να κόψεις κάθε επικοινωνία. Φυσικά όμως μπορεί να υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι που κάποιος θα εξαφανιστεί από το πουθενά.  

Πως να το αντιμετωπίσεις αν σου συμβεί. 

Ghosting, πρέπει να αλλάξει αυτό


Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι κάποιος χρησιμοποιεί το ghosting "εναντίον" σου παθαίνεις ένα μικρό σοκ και είναι και απόλυτα λογικό. Πληγώνεται ο εγωισμός σου, σε απασχολεί τι μπορεί να έκανες λάθος, γενικότερα αποκτάς απορίες. Όμως μετά από μια δεύτερη σκέψη , με μια χαλαρή μάτια θα ανακαλύψεις το εξής. Δεν φταίς! Ότι και να συνέβη καλό είναι να το ξεχάσεις και να πας παρακάτω. Θα χαραμίσεις άδικα ώρες σκεπτόμενη τι πήγε λάθος. Δεν έχει νόημα. Πάρε μια βαθιά ανάσα χαμόγελα και σκέψου θετικά. Την επόμενη φορά θα είσαι πιο τυχερή.  ΥΓ.  Αν ανήκεις σε αυτούς που "εξαφανίζονται" καλό θα ήταν να το ξανά σκεφτείς. Όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά όσο και αν δεν πιστεύεις όλοι εκτιμάμε την ειλικρίνεια και ας μας πληγώνει. Οπότε καλό είναι την επόμενη φορά να βρεις το θάρρος και να παραδεχτείς στον άλλο τι νιώθεις. Μπορεί να μην έχει αίσιο τέλος αλλά σίγουρα θα σε εκτιμήσει. Γιατί πρέπει να θυμάσαι πως η καλοσύνη δεν είναι αδυναμία! 
Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

2 Σχόλια

  1. Άσχημο πράγμα! Πες το απλά και Καλή Καρδιά! Η ζωή συνεχίζεται και πάμε παρακάτω! Αλλά ας είσαι ειλικρινής πριν εξαφανιστείς!
    Εξαιρετικό άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας