Μια μικρή αλλαγή στο σπίτι, μεγάλη στη ψυχολογία

 Πριν από κάποιες μέρες αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στη κουζίνα. Όχι κάτι τρελό μην φανταστείς απλά χρειάστηκε να αλλάξουμε τον πάγκο της κουζίνας μην πέσει και μας πλακώσει. Ξέρεις πως είναι αυτά. Πλένεις κουζηνικά, πετάγονται νερά, ο πάγκος τα απορροφά και αρχίζει να φθείρεται. Μην τα πολυλογώ, εγώ μέσα από αυτή τη διαδικασία κατάλαβα κάτι. 

Μια μικρή αλλαγή στο σπίτι, μεγάλη στη ψυχολογία

Λίγα λόγια για τη διαδικασία 

Από οικονομικής άποψης ευτυχώς δεν υπήρξε μεγάλο κόστος πέρα από τα απαραίτητα και αναγκαστικά. Καθώς μιας και ξυλουργός στο παρελθόν ο πατέρας μου ανέλαβε εκείνος. Μην δουλευούμαστε μεταξύ μας το φίδι από την τρύπα εκείνος το έβγαλε. Όμως η όλη διαδικασία κράτησε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Ναι καλά διάβασες, με σαλατούλα και πατατάκια τη βγάλαμε 🤪 . Γιατί δεν είναι μόνο οι βίδες , οι κόλλες και οι αλλαγές είναι ένα σωρό άλλα ακόμη. Να βγάλεις τα πάντα από το πάγκο και τα ντουλάπια από κάτω, να τα αποσυναρμολογήσεις , να ξεσκονήσεις , να καθαρίσεις τον νεροχύτη, ξανά μάνα όλα στην θέση τους και γενικός όπως ξέρεις η λίστα δεν τελειώνει. Μπορεί να μας βγήκε το λάδι αλλά νομίζω πως πάντα το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει. 

Μια μικρή αλλαγή στο σπίτι, μεγάλη στη ψυχολογία


Τι έμαθα από τη διαδικασία αυτή 

Αρχικά συνειδητοποίησα αυτό που λέει και ο σημερινός τίτλος. Πως ακόμη και μια μικρή αλλαγή στον χορό σου μπορεί να αλλάξει τη ψυχολογία σου. Καλά προφανώς είναι παροδικό μέχρι να συνηθίσεις την αλλαγή αλλά και πάλι έχει την αξία του. Γιατί αν εγώ πριν βαριώμουν να πλύνω τα πιάτα τώρα το κάνω με λίγη παραπάνω ευχαρίστηση, μην σου πω ότι ανυπομονώ κιόλας. Εκτός αυτού όμως ξανά - συνειδητοποίησα ότι χωρίς κόπο δεν έχει νοστημάδα. Διότι όταν κουραστείς για να καταφέρεις κάτι στο τέλος το απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο. Είναι όπως και η καθημερινές δουλειές του σπιτιού. Ναι καμιά μας δεν απολαμβάνει τη γενική στο σπίτι όσο και αν την οργανώνουμε καλά , όμως το αποτέλεσμα πάντα μας αποζημιώνει. Τέλος αυτό που πάντα με ευχαριστεί μετά από τέτοιες μέρες είναι ότι στο τέλος της ημέρας κάνεις τον καλύτερο ύπνο. Χωρίς πολύ δυσκολία και χωρίς να χρειάζεσαι ατέλειωτες ώρες για να χαλαρώσεις τον εαυτό σου. Απλώς ξαπλώνεις και έρχεται γλυκά ο ύπνος να σε αγκαλιάσει. Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

2 Σχόλια

  1. Πόσο δίκιο έχεις για το οτι μια μικρή αλλαγή μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα! Τους τελευταίους μήνες προσπαθώ αρκετά να εκτιμώ και τα πιο μικρά πράγματα που κάνουν όμορφη την ζωή μας και στο ταξίδι αυτό εχώ ανακαλύψει οτι πραγματικά και το πιο μικρό πράγμα μπορεί να κάνει την διαφορά στην ψυχολογία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο πιο νωρίς μάθουμε να εκτιμούμε τα μικρά πράγματα, τόσο πιο χαρούμενοι θα νιώθουμε.

      Διαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας