Ιστορία μιας καθωσπρέπει οικογένειας-ΡΟΖΑ ΒΕΝΤΡΕΛΛΑ -Εκδόσεις Πατάκη.

Στο σημερινό άρθρο καλώς ορίζουμε τη νέα μας συντάκτρια, την Φωτεινή. Η οποία κάθε Παρασκευή θα μας μαγεύει με τις αγαπημένες βιβλιοκριτικές της. Σήμερα μας μιλάει για ένα βιβλίο από τη Ρόζα Βεντρέλλα και τις εκδόσεις Πατάκη. 

Ιστορία μιας καθωσπρέπει οικογένειας-ΡΟΖΑ ΒΕΝΤΡΕΛΛΑ -Εκδόσεις Πατάκη.

  

Περίληψη.

 Η ιστορία εξελίσσεται στην περιοχή Μπάρι μια γειτονιά φτωχική και μίζερη. Η Μαρία η αλλιώς κακορίζικη που είναι και η πρωταγωνίστρια ζεί μαζί με την αγράμματη μητέρα της, τα δύο της αδέλφια, και τον σκληρό βίαιο πατέρα της. Η μικρή Μαρία στα μάτια των συμμαθητών της ακόμα και της οικογένειας της μοιάζει να είναι διαφορετική λόγω του δυναμικού χαρακτήρα της.  Αγαπά την οικογένειά της παρόλο τις αρνητικές καταστάσεις που ζεί μέσα σε αυτήν. Με αυτά τα δεδομένα όμως η Μαρία φαντάζεται να ζήσει μία ζωή διαφορετική από αυτήν που έχει τώρα. Μια ζωή χωρίς φτώχεια και βία. Βρίσκει έτσι αδιέξοδο στη μάθηση και στον απαγορευμένο φίλο της Μικέλε που η μοίρα με το πέρασμα του χρόνου τους έχει φυλάξει αρκετές εκπλήξεις, κόντρα όμως στα πρέπει και στα μη. Θα καταφέρει ωστόσο να ζήσει την ζωή που θέλει?

Ιστορία μιας καθωσπρέπει οικογένειας-ΡΟΖΑ ΒΕΝΤΡΕΛΛΑ -Εκδόσεις Πατάκη.

Η Άποψη μου.

 Άλλο ένα βιβλίο που διαβάζω στο οποίο κύριο μέρος είναι η οικογένεια,η φιλία και ο έρωτας. Εκείνο που πήρα από το βιβλίο ήταν πόσο σημαντικά είναι αυτά τα οποία βιώνουμε μέσα στην οικογένεια,και πόσο καθοριστικό ρόλο παίζουν στην μετέπειτα ενήλικη ζωή. Να προσθέσω σε αυτό το σημείο την αξία που υπάρχει στο να έχουμε στη ζωή μας έναν άνθρωπο δίπλα μας να μπορούμε να νιώσουμε ελεύθεροι και να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Είναι επίσης αρκετά δύσκολο να αποφασίσουμε τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας,και κυρίως τι είναι αυτό που θέλει η καρδιά μας να κάνουμε. Εσύ το έχεις βρει?Διαβάζοντας το δεν θα καταλάβεις για πότε γυρνάς τις σελίδες καθώς η γραφή είναι τόσο απλή και κατανοητή που διαβάζεται αβίαστα. Αν ψάχνεις ένα βιβλίο που θα σε νευριάσει,θα σε συγκλονίσει,και θα σε στενοχωρήσει τότε αυτό είναι για σένα.


Μπορείς να αγοράσεις το δικό σου αντίτυπο στα Public2 Σχόλια

  1. Ωραίο βλογ!
    Θα το βάλω στο βλογρόλ μου!
    Όσο για το βιβλίο, η παρουσίαση της Φωτεινής μου κέντρισε το ενδιαφέρον!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας