Πως να ξεκινήσω ένα πετυχημένο φθηνόπωρο.

 Μόλις μπήκε ο Σεπτέμβρης και μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ενθουσιασμένη. Όχι μόνο γιατί λατρεύω το φθινόπωρο, αν και πλέον με τη κλιματική αλλαγή δεν το λες φθινόπωρο, αλλά γιατί είναι ακόμη μια ευκαιρία να βάλεις κάτω τα θέλω σου, τους στόχους σου και οτιδήποτε δεν θα κάνεις και να ξεκινήσεις ξανά από το 0.  Για αυτό σήμερα θα σου προτείνω κάποιες βασικές συμβουλές για το πώς να πετύχεις αυτό το φθινόπωρο. 

Πως να ξεκινήσω ένα πετυχημένο φθηνόπωρο.

Βήμα 1ο : Journaling 

Ναι καλά διάβασες. Journaling. Ο καλύτερος τρόπος να βγάλεις από το μυαλό σου όλα όσα σε απασχολούν και εκείνα που θες να πετύχεις. Δεν έχει σημασία αν θα τα γράψεις σαν αχταρμά σημασία έχει ότι θα δεις αποτυπωμένα στο χαρτί όλα όσο σκέφτεσαι και ύστερα θα μπορέσεις  να τα βάλεις σε σειρά αλλά και να δεις τι όντως τελικά είναι σημαντικό και τι όχι. Αν δεν έχεις αρκετές γνώσεις ή δεν ξέρεις τι είναι και πως να κάνεις Journaling σου προτείνω να διαβάσεις το άρθρο της Ερωφίλης Πατεράκη. 

Πως να ξεκινήσω ένα πετυχημένο φθηνόπωρο.

Βήμα 2ο : Πάρε αποφάσεις & βάλε στόχους 

Αυτό το βήμα είναι το πιο δύσκολο και ταυτόχρονα το πιο σημαντικό. Αφού έβαλες στο χαρτί όλα όσα θες να πετύχεις πρέπει τώρα να αποφασίσεις τι είναι πιο σημαντικό και να το βάλεις ως κύριο στόχο σου. Ναι προφανώς μπορεί να έχεις άπειρους στόχους μικρούς και μεγάλους. Όμως τώρα κοιτάμε τα μεγάλα , δηλαδή αν θες να βάλεις ως στόχο σου το να κάνεις μάσκα προσώπου μια φορά την εβδομάδα, εντάξει κάντο.  Τώρα μιλάμε για έναν μεγάλο και βασικό στόχο ζωής. Αυτή την απόφαση που πρέπει να πάρεις για να αλλάξεις τη ζωή σου, το να βρεις μια δουλειά, να ξεκινήσεις κάτι δικό σου , δεν ξέρω οποιοδήποτε μεγάλο στόχο θες να θέσεις καλύτερα να το κάνεις τώρα. Καθώς μόλις αποφασίσεις τι θες να κάνεις τότε μπορείς να το διαιρέσεις σε μικρότερα κομμάτια ώστε να γίνει πιο εύκολος και πιο εφικτός. 

Πως να ξεκινήσω ένα πετυχημένο φθηνόπωρο.

Βήμα 3ο : Bullet Journal 

Είχα δύο μήνες να το χρησιμοποιήσω και νιώθω ότι καταστράφηκε η ζωή μου. Όλα πήγαν πίσω , γύρισα στις κακές μου συνήθειες και ήμουν όλη την ώρα μπροστά στο κινητό χωρίς να κάνω κάτι στην ουσία απλά και μόνο βλέποντας mukbangs (η νέα μου αγάπη) . Το Bullet Journaling είναι ένας όμορφος και εύκολος τρόπος να κρατάς τον έλεγχο της ζωής και τις καθημερινότητάς σου, πόσο μάλλον των στόχων σου. Μπορείς να βρεις άπειρα βοηθήματα στο διαδίκτυο για το πώς να οργανώσεις άπειρα πράγματα, από το πώς να καθαρίσεις το σπίτι μέχρι να οργανώσεις πτυχιακή και γάμο. Ότι θέλεις είμαι σίγουρη πως θα βρεις τον τρόπο να το οργανώσεις σε ένα bullet journal.  Εκτός του ότι είναι πολύ χαλαρωτικό μια φορά τον μήνα να κάθεσαι να βρίσκεις και να σχεδιάζεις το journal του επόμενου μήνα. Εννοείται επίσης ότι μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο blog της Ιωάννας για βοήθεια στο bullet journaling κυρίως αν είσαι φοιτητής/φοιτήτρια.

Πως να ξεκινήσω ένα πετυχημένο φθηνόπωρο.

Βήμα 4ο : Λαβέ δράση 

Το τελευταίο και πιο ουσιαστικό βήμα, λαβέ δράση. Όλα αυτά που θες να καταφέρεις και να πετύχεις δεν θα γίνουν από μόνα τους. Ούτε επειδή τα έγραψες στο χαρτί, ούτε επειδή τα σκέφτηκες. Πρέπει κάθε μέρα να κάνεις και κάτι. Έστω το μικρό βήμα. Είναι καλύτερα άλλωστε να προχωράς σαν τη χελώνα 🐢 παρά να μην προχωράς καθόλου. Άλλωστε όλοι τον γνωρίζουμε τον μύθο με τον λαγό και τη χελώνα, σωστά;  

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

2 Σχόλια

  1. Όλα ξεκινάνε από το βήμα no.4 μετά από το no.2 και μετά έρχονται όλα τα υπόλοιπα. Κάπως έτσι είναι το δικό μου ξεκίνημα.
    Καλό Φθινόπωρο να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας