Αναγνωρίζω πως η βρώμη είναι ένα τρόφιμο που πολλοί τη λατρεύουν και κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να τη δουν στα μάτια τους. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι δεν έχεις βρει το πώς σου αρέσει ιδανικά να τη καταναλώνεις. Εγώ μετά από αρκετές προσπάθειες τα τελευταία δύο χρόνια βρήκα τον συνδιασμό που απολαμβάνω.
Καταρχάς να ξεκινήσω με κάτι βασικό. Εγώ προτιμώ την βρώμη μου βραστή. Στην αρχή δοκίμασα το λεγόμενο overnight oat , όμως για εμένα και πάλι το να βρίσκω τις νυφάδες στο δόντι δεν μου ήταν ότι καλύτερο. Οπότε ζεστό oatmeal it is! Κυρίως γιατί παίρνει τη μορφή κρέμας τις οποίες λατρεύω να καταναλώνω. Πάμε όμως στο ψητό.
Υλικά:
- Μια κούπα γάλα αμυγδάλου
- 2/3 της κούπας νυφάδες βρώμης
- Μια κοφτή κουταλιά της σούπας κακάο
- Μια κουταλιά της σούπας μέλι (συνιστώ να αγοράζετε μέλι από παραγωγούς της περιοχής σας και όχι από Super Market )
Η εκτέλεση είναι πολύ απλή. Ανάβεις το μάτι, τα ρίχνεις όλα σε μια μικρή κατσαρόλα και αρχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να πάρεις μια σφιχτή κρέμα. Εννοείται πως μπορείς να δοκιμάσεις και άλλες παραλλαγές. Για παράδειγμα μπορείς να δοκιμάσεις να προσθέσεις λίγο βανίλια για άρωμα ή οτιδήποτε άλλο αγαπάς. Εγώ συνήθως το τρώω με το που το βγάλω από τη φωτιά ή το αφήνω λίγα λεπτά να σταθεί. Μπορεί να προσθέσω επίσης λίγο κομμένη μπανάνα , αν έχω , και λίγο κανέλα.
Ελπίζω να το δοκιμάσεις και αν ναι, μην ξεχάσεις να ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου σε Instagram Stories και να μας κάνεις TAG ( @womansbookstorygr ) θα χαρώ πολύ!