Τι σου φτιάχνει τη διάθεση σε μια δύσκολη μέρα;

 Τι σου φτιάχνει τη διάθεση όταν δεν είσαι καλά; 


Αυτή ήταν η ερώτηση που έθεσα πριν κάποιο διάστημα στο Instagram μια μέρα που δεν ήμουν και στα καλύτερα μου. Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου της απαντήσεις που πήρα , ανώνυμα πάντα, για να εμπνευστείς και εσύ για κάποια στιγμή που δεν θα νιώθεις στα καλύτερα σου. 

Τι σου φτιάχνει τη διάθεση σε μια δύσκολη μέρα;Μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις και εσύ στο Instagram για να συμμετάσχεις σε κάποιο επόμενο...γκάλοπ.

Επαφή με τη φύση και βόλτα 


Στην αρχή παραξενεύτηκα όταν παράτησα ότι σε πολλούς φτιάχνει τη διάθεση το να βγουν έξω στη φύση ή έστω να περπατήσουν το τετράγωνο βρε αδερφέ. Όμως στην συνέχεια αφού το επεξεργάστηκα δύο μυαλό μου και αφού διάβασα και κάποια άρθρα, συνειδητοποίησα το ποσό ευεργετική είναι η φύση για τον άνθρωπο. Ειδικά σε μια εποχή που δεν σηκώνουμε κεφάλι από τις οθόνες ακόμη και το να σηκώσεις το βλέμμα στον ουρανό, είναι κάτι σημαντικό. 

Να μερικά ωφέλη της φύσης στην ψυχολογία μας: 

  1. Αίσθηση ζωντάνιας 
  2. Αύξηση της δημιουργικότητας κατά 50% 
  3. Μείωση του άγχους 
  4. Βελτίωση της μνήμης 
  5. Αύξηση αυτοεκτίμησης κ.α.

Ανάγνωση λογοτεχνίας  


Η αλήθεια είναι αυτό συμβαίνει και σε εμένα. Αρκετές φορές όταν δεν αισθάνομαι καλά και παίρνω ένα βιβλίο στα χέρια μου είναι λίγο σαν να ξεχνάω τα πάντα. 

Μιας λοιπόν και δεν είμαι η μόνη για να δούμε τα ωφέλη του διαβάσματος στη ψυχούλα μας. 

  1. Δυναμώνει την ενσυναίσθηση
  2. Μεγαλύτερη ψυχική ευελιξία 
  3. Βελτίωση ορθής σκέψης και δημιουργικότητας 
  4. Πρόληψη άνοιας 
  5. Καλύτερη λειτουργία εγκεφάλου 
*Η πηγή μου για τα παραπάνω δεδομένα ήταν το psychologynow.gr .

Τι σου φτιάχνει τη διάθεση σε μια δύσκολη μέρα;


Μουσική 


Ακόμη μια δημοφιλής απάντηση ήταν το άκουσμα μουσικής. Συμφωνώ 100% και είναι απόλυτα λογικό. Είναι σχεδόν δεδομένο το πόσο η μουσική επιρρεάζει τα συναισθήματα μας. Πόσες φορές άλλωστε έχουμε συνδέσει ένα συγκεκριμένο τραγούδι με καταστάσεις ή ανθρώπους; 

Επικοινωνία με φίλους 


Ακόμη μια απάντηση που έλαβα και είχε το ενδιαφέρον της. Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτό συμβαίνει μόνο αν έχεις πραγματικούς φίλους ή τουλάχιστον ανθρώπους που είναι πάντα εκεί για να σου πουν μια κουβέντα. Εκτός αυτού, κακά τα ψέματα όλοι έχουμε διαφορετική ζωή και όσο καλός φίλος να είναι κάποιος δεν γίνεται πάντα να είναι εκεί μόλις εσύ πέσεις λίγο ψυχολογικά. Αυτό βέβαια είναι η προσωπική μου γνώμη και εμπειρία. 


Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς απαντήσεις. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως είναι οι μοναδικές λύσεις. Ο καθένας μας είναι μοναδικός άρα και ο τρόπος που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα όταν είσαι λίγο πεσμένος είναι και αυτός μοναδικός.

Εσένα τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, πες μας στα σχόλια! 


Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας