Μισό Παιδί - Εκδόσεις Πατάκη - Αυγουστος Κορτω

 Η σημερινή πρόταση βιβλίου αφορά ένα συγκλονιστικό βιβλίο ενός πολύ γνωστού Έλληνα συγγραφέα. Είναι η πρώτη μου επαφή επίσης με βιβλίο του Κορτώ.

Μισό Παιδί - Εκδόσεις Πατάκη - Αυγουστος Κορτω


Άραγε για πιο λόγο θα έφτανε ένα παιδί δεκαεφτά χρόνων να μπει στην αίθουσα του σχολείου του για ένα και μοναδικό λόγο.Να σκοτώσει και τους συμμαθητές και τον δάσκαλο του. Η υπόθεση έχει μπει στα αρχεία από την αστυνομία,και οι έρευνες σταμάτησαν όταν έβγαλαν συμπέρασμα ότι είχε να κάνει με ερωτική απογοήτευση. Εσάς όμως αυτό σας ακούγεται λογικό? Επειδή λοιπόν κάτι κρύβουν από την ιστορία,έρχεται ένας ερασιτέχνης συγγραφέας, ο Σεξτος, να συλλέξει πληροφορίες από τους μοναδικούς μάρτυρες του χωριού που έγινε το φονικό, δεν είναι άλλοι από γονείς, αδέλφια, συγγενείς όλων των θαυμάτων.Κυρίως όμως από την μητέρα του δράστη. Μια μάνα που είχε βιώσει την ενδοοικογενειακή βία,όχι μόνο στην ενήλικη ζωή από τον άντρα της, αλλά και από τους γονείς της.Έχοντας μεγαλώσει σε ένα βίαιο κλίμα,όλα τα άλλα που θα ακολουθούσαν για την άτυχη γυναίκα τις φαίνονται φυσιολογικά. Όμως για το παιδί της θα σταθεί βράχος,σε όποια δυσκολία.


Ένα σκληρό βιβλίο που θίγει ζητήματα όπως ο ρατσισμός,η βία,οι κακές συνήθειες. Ζητήματα που δυστυχώς δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν ακόμα και τώρα. Όσο το διαβάζεις ίσως οι πολλές πληροφορίες ταυτόχρονα να σε μπερδεύουν,αλλά η εξέλιξη της ιστορίας είναι τόσο συγκλονιστική που δεν θα μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου το βιβλίο.Οσο για το τέλος?? Αααχ αυτό το τέλος. Εννοείται πως δεν θα το πω. Αλλά πραγματικά θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό και τα μάτια γουρλωμένα. Δεν πάει το μυαλό σου γιατί αυτό το παιδί έφτασε σε ένα τόσο σκληρό φονικό. Τέλος δεν λείπουν οι σκληρές  λεπτομερείς σκηνές από το βιβλίο. Οπότε αν θες να το διαβάσεις πρέπει να βρίσκεσαι σε καλό mood και ακόμα καλύτερα να έχεις γερό στομάχι. 

Το βιβλίο μπορείς να το βρεις και εδώ2 Σχόλια

  1. Εδώ και καιρό έχω βάλει στο μάτι το βιβλίο αυτό και θέλω να το αγοράσω αλλά δε το είχα πάρει αποφάση. Βλέποντας την κριτική σου με έκανες να κάνω το βήμα και να το πάρω! Σου προτείνω να διαβάσεις και τα υπόλοιπα βιβλία του Κόρτω γιατί είναι υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα θέλω να διαβασω και τα υπόλοιπα του συγκεκριμενου συγγραφέα.Χαιρομαι επίσης που σε κάλυψε η άποψη μου

      Διαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας