Τελευταία έχω πάθει έναν έρωτα με τα κορεάτικα mukbangs άρα και με τα Ασιατικά φαγητά. Έτσι είπα να πάρω να δοκιμάσω κάποια noodles ρυζιού χωρίς όμως να έχω ιδέα πως να φτιάξω. Μέχρι που μου έσκασε η ιδέα να αντικαταστήσω στο λαχανόριζο το ρύζι με noodles από ρύζι. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό οπότε είπα να το μοιραστώ και μαζί σου.
Υλικά
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γραμμαρια λάχανο
1 κουταλιά μπελτε ντομάτας
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Αλάτι
Μπούκοβο
Κουρκουμά
(Προαιρετικά και κύβο ζωμού)
Εκτέλεση
- Αρχικά προετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού όπως αναγράφεται στη συσκευασία. Στη δική μου περίπτωση άφησα τα noodles σε βραστό νερό για 2 λεπτά και μετά τα ξέπλυνα με άφθονο νερό.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες το κρεμμύδι, το καρότο και το λάχανο
- Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα στη φωτιά με ελάχιστο λάδι, μόλις ζεσταθεί καλά αρχίζουμε να σοτάρουμε
- Πρώτα το κομμένο κρεμμύδι με τη σκελίδα σκόρδο, έπειτα καρότο και τέλος το λάχανο.
- Προσθέτουμε και μια κουταλιά μπελτε ντομάτας.
- Αφού πάρουν χρώμα προσθέτουμε τρις με τέσσερις κούπες νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι, μπούκοβο και κουρκουμά ανάλογα τα γούστα.
- Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν το λάχανο και το καρότο .
- Λίγα λεπτά πριν βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα noodles ώστε να βράσουν και αυτά λίγο παραπάνω.
Εγω προτείνω να έχει λίγο παρά πάνω νεράκι για να φέρνει σε σούπα. Αλλά εξαρτάται από το πώς σου αρέσει εσένα.
Ελπίζω να δοκιμάσεις τη συνταγή και να μου πεις πως σου φάνηκε. 🍜
*Affiliate Link
Tags:
Συνταγές
Πολυ εύκολη συνταγή που σημαίνει οτι μπορώ να την φτιάξω
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ που την μοιράστηκες
Την καλησπερα μου
Φυσικά και να τη φτιάξεις. Περιμένω και φωτογραφία με tag της σελίδας μας σε Facebook ή Instagram.
ΔιαγραφήΑγαπώ τα noodles και τρώω συχνά η αλήθεια είναι. Κυρίως για βραδινό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την σημειώσω την συνταγή και θα την φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία.
Και εγώ όλα αυτά που μπορούν να γίνουν σούπα, φιδέ, noodles κλπ τα προτιμώ για βράδυ.
Διαγραφή