Τι να κάνεις πριν φύγει η χρονιά.

 Το 2021 σιγά σιγά μας αποχαιρετά, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς μαζί του. Υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να κάνεις στο τέλος κάθε χρονιάς. Όχι ότι θα αλλάξει απαραίτητα κάτι στην επόμενη. Αλλά τουλάχιστον θα έχεις υποδεχτεί το 2022 όπως του αρμόζει. 

Τι να κάνεις πριν φύγει η χρονιά.


Απολογισμός και αποχαιρετισμός

Τι έμαθες τη χρονιά που πέρασε; Τι βιώματα είχες; Πέρασες όμορφα ή δύσκολα; Πήρες τις σωστές αποφάσεις ή όχι; Ένας τελικός απολογισμός είναι απαραίτητος. Οχι μόνο γιατί θα σε βοηθήσει στο ξεκίνημα της επόμενης αλλά και γιατί θα ανακαλύψεις πως τελικά τα πήγες ίσως και καλύτερα από ότι πίστευες. Επίσης μπορεί να συνειδητοποιήσεις πως όσα σχέδια και αν κάνεις στο τέλος όλα είναι αναπάντεχα. Ένας καλός απολογισμός θα σε βοηθήσει να βάλεις σε τάξη τα πράγματα και να συνειδητοποιήσεις πράγματα για τον εαυτό σου. 

Επίσης χρήσιμο είναι να αποχαιρετήσεις τη χρονιά όπως της αρμόζει. Να κρατήσεις όλες τις όμορφες αναμνήσεις και να αφήσεις πίσω στον παλιό τον χρόνο, ότι σε πλήγωσε, πόνεσε, στενεχώρησε. Οποιοδήποτε συμβάν σε κρατάει πίσω στην εξέλιξη σου δεν έχει πλέον θέση στη ζωή σου. Τα νέα ξεκινήματα, γενέθλια ή έναρξη νέας χρονιάς, είναι μια πόλη καλή αφορμή για κάτι τέτοιο. 

Θέσε έναν σημαντικό στόχο 

Ναι καλά διάβασες. Θέσε έναν στόχο. Αφού έκανες τον απολογισμό σου και είδες πως πήγαν τα πράγματα πάρε τις αποφάσεις σου για τη νέα χρονιά. Θέσε προτεραιότητες και δες ποιο είναι το σημαντικότερο που θες να πετύχεις. Είναι καλύτερο να θέσεις ένας στόχο, να δουλέψεις πάνω σε αυτόν και αν τον ολοκληρώσεις να βάλεις κάποιον καινούργιο μέσα στη χρονιά, παρά να θέσεις 10 νέους στόχους. Γιατί; Επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα παρατήσεις τους μισούς και παραπάνω. Προσωπική εμπειρία. 

Τι να κάνεις πριν φύγει η χρονιά.

Νέα ατζέντα / Bullet Journal / Οργάνωση 

Δεν ξέρω πως ακριβώς διαχειρίζεσαι τη καθημερινότητα, τους στόχους και τα θέλω σου. Να κρατάς καλά φυλαγμένα στο μυαλό ή τα γράφεις κάπου. Ότι και αν κάνεις, οργανώσου , όπως σε βολεύει.  Οργάνωσε και βάλε τάξη στα πάντα. Εγώ είμαι τους ανθρώπους που κρατάω σημειώσεις για τα πάντα , ακόμη και για το πόσο καλά λειτουργεί το έντερο μου, αν με εννοείς. Τα τελευταία χρόνια έχω νιώσει στο πετσί μου πόσο σημαντικό είναι να βάζεις κάτω αυτά που θες να κάνεις και μετά να τα διαγράφεις, είναι σούπερ satisfying.  

Journaling 

Αν θέλω να είμαι ειλικρινής με το journaling δεν έχω τη τέλεια σχέση που θα ήθελα. Όμως οπότε έχω ανάγκη να καθαρίσει το μυαλό μου ή αν θέλω να βγάλω από μέσα μου πράγματα που δεν θέλω ή δεν έχει νόημα να συζητήσω με κάποιον, τότε το τετράδιο μου είναι εκεί. Να ακούσει όλα όσα έχω να πω χωρίς να με κρίνει. Χρειάζεται τη νέα χρονιά να την υποδεχτούμε ήρεμοι, αισιόδοξοι και με καθαρό το μυαλό. Μην το αμελείς λοιπόν; 


Εσύ ποια είναι ή καλύτερη συμβουλή που έχεις να μας δώσεις για το τέλος της χρονιάς; 


Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

2 Σχόλια

 1. Εύχομαι η νέα χρονιά να πραγματοποιήσει ο καθένας τους στόχους του.
  Και για σένα το ίδιο Ειρήνη μου!
  Εγώ προσωπικά έχω πάρει τις αποφάσεις μου, μένει να γίνουν πράξη!
  Καλές γιορτές να έχεις και μια πραγματικά όμορφη και δυναμική χρονιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ Μαρία μου. Μακάρι αυτή η χρονιά να είναι καλύτερη για όλη την ανθρωπότητα. Καλές γιορτές. 💜

   Διαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας