Δεν θα υπάρξει καλύτερη Supegirl από την Κάρα Ντανβερνς.

Καλή χρονιά σε όλους, ευτυχισμένο το 2022 με ΥΓΕΊΑ και τύχη! 


 Στο πρώτο άρθρο της χρονιάς θα μιλήσουμε για μια σειρά. Ξέρω ότι πολύ δεν συμπαθούν ή βαριούνται της Super Hero σειρές και το καταλαβαίνω. Αλλά το Supergirl για εμένα ήταν μια μοναδική εμπειρία. Οπότε σήμερα θα διαβάσεις και μια διαφορετική εμπειρία. 

Δεν θα υπάρξει καλύτερη Supegirl από την Κάρα Ντανβερνς.

Λίγα λόγια για τη σειρά 

Η Κάρα είναι μια κοπέλα με καταγωγή από τον πλανήτη Κρύπτον. Πιο συγκεκριμένα είναι η ξαδέρφη του Superman. Ζούσε μια ήρεμη ζωή με την οικογένεια που την υιοθέτησε και δούλευε σε ένα μεγάλο περιοδικό. Μια μέρα ένα τραγικό δυστύχημα συνέβει στο National City, συγκεκριμένα η πτώση ενός αεροπλάνου, όπου μέσα σε αυτούς που κινδύνευαν ήταν και η Άλεξ, η αδερφή της. Έτσι πήρε την απόφαση να πάει να βοηθήσει και να αποκαλυφθούν οι δυνάμεις της. Από τότε ξεκίνησε το ταξίδι της ως Supergirl ζώντας διπλή ζωή. 


Η άποψη μου

Θα ξεκινήσω λέγοντας πως το Supergirl είναι η δεύτερη super hero σειρά που είδα μετά από πολλά χρόνια. Η πρώτη ήταν το Smallville με τον Superman που έδειχνε κάποτε στο Star, αν το πρόλαβες και εσύ. Όπως καταλαβαίνεις έχω μια παραπάνω αδυναμία με την οικογένεια με καταγωγή από το Κρύπτον. Η Κάρα λοιπόν είναι μια χαρακτήρας που έβαλα στη καρδιά μου από τα πρώτα επεισόδια. Είναι τρυφερή , προσπαθεί να είναι αισιόδοξη, να σκορπάει την ελπίδα και ταυτόχρονα να μην πληγώνει τους ανθρώπους που αγαπάει, άλλες φορές τα καταφέρνει και άλλες όχι, γιατί εκτός από μια γυναίκα με υπερδυνάμεις είναι και ένας καθημερινός άνθρωπος. Ανήκει σε μια κατηγορία ηρώων που εγώ μπόρεσα να "ταυτηστώ" λίγο παραπάνω. 
Σίγουρα όπως όλες οι σειρές υπερηρώων έκανε και αυτή τη κοιλιά της. Κακά τα ψέματα όλες αυτές οι σειρές έχουν συνέχεια το ίδιο μοτίβο. Σε κάθε σεζόν εμφανίζεται μια νέα απειλή που πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα μαζί με τα προσωπικά προβλήματα του καθενός. Αν βλέπεις πολλές σειρές τέτοιου στυλ μαζεμένες είναι δεδομένο από την αρχή ότι κάποια στιγμή θα βαρεθείς. Για αυτό και εγώ αποφάσισα να δώσω την προσοχή μόνο σε μια ώστε να μην βαρεθώ. Το ίδιο προτείνω και σε εσένα. 

Το φινάλε της σειράς με αποζημίωσε πλήρως. Χάρηκα και συγκινήθηκα με τις τελικές αποφάσεις των πρωταγωνιστών. Είχε τη κάθαρση που εγώ ζητούσα. Κάτι άλλο που επίσης λάτρεψα ήταν τα crossover. Μπορεί να μην έβλεπα Flash, Arrow, Batwoman κλπ. όμως όταν συμμετείχαν για να βοηθήσουν τη Supergirl και την ομάδα της, ήταν τέλειο. 

Να σταθώ και λίγο σε κάποια τεχνικά θέματα; Θα σταθώ. Μου άρεσε πολύ η φωτογραφία, υπήρξαν πολλές στιγμές που έπιανα τον εαυτό μου να ενθουσιάζεται και να λέει "Εγώ αυτό γιατί δεν το έβγαλα screenshot?" , οι στολές των υπερηρώων είχαν επίσης αρκετό ενδιαφέρον. Οι χορογραφίες στις μάχες δεν ήταν πάντα καλές αλλά ποτέ απογοητεύτηκες, τουλάχιστον για εμένα. Τέλος, ήταν η πρώτη φορά που είδα τη Melissa Benoist να παίζει και μου τράβηξε αρκετά το ενδιαφέρον για να παρακολουθήσω και άλλες δουλειές της. 

Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι μπορείς να τη δεις στο Netflix. 
Ποια είναι η δική σου αγαπημένη super hero σειρά;


 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας