Μακριά μαλλιά τώρα (μέρος 2)

 Σε ένα προηγούμενο άρθρο είχα δώσει κάποιες συμβουλές για το πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου γρήγορα. Όμως οι γνώσεις μου για το συγκεκριμένο θέμα επεκτείνονται κατά πολύ καθώς έχω δει ότι βιντεάκι υπάρχει στο YouTube σχετικά με αυτό το θέμα. Έχοντας μία όχι και τόσο καλή εμπειρία με τα μαλλιά μου έχω μαζέψει κάποιες πληροφορίες επιλεκτικά και θα τις βρεις παρακάτω.

Μακριά μαλλιά τώρα (μέρος 2)


1.Τρόπος χτενίσματος

Ο τρόπος που χτενίζουμε τα μαλλιά μας είναι πάρα πολύ σημαντικός. Ο κατάλληλος τρόπος είναι να τα χτενίζουμε από κάτω προς τα πάνω με αργές κινήσεις έτσι ώστε να μη δημιουργούνται κόμποι άρα και σπάσιμο.

2. Κατάλληλα προϊόντα

Μπορεί να μην έχεις σκεφτεί καν αυτή τη συμβουλή για να μακρύνεις τα μαλλιά σου όμως τα κατάλληλα προϊόντα θα σε βοηθήσουν πολύ. Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να εξετάσεις τι τύπο μαλλιών έχεις και να χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο για σένα προϊόν, αν για παράδειγμα έχεις λιπαρά μαλλιά καλό θα ήταν να αγοράσεις ένα σαμπουάν κατά της λιπαρότητας.

3. Καλό μασάζ

Όπως γνωρίζουμε όλοι το μασάζ γενικά είναι κάτι ευεργετικό είτε γίνεται στο σώμα είτε στο κεφάλι μας, πόσες φορές έχεις απολαύσει αυτή την αίσθηση όταν επισκέπτεσαι ένα κομμωτήριο. Το μασάζ στο κεφάλι κάνει το αίμα να κυλήσει παντού με αποτέλεσμα οι τρίχες να αναπτύσσονται γρηγορότερα.

4. Όχι βαφές

Αν είσαι από τις κοπέλες που βάφουν τα μαλλιά τους καλό θα ήταν την περίοδο που θες να τα μεγαλώσεις να κάνεις λίγο υπομονή και να τις αφήσεις στην άκρη. Οι βαφές περιέχουν χημικά στοιχεία τα οποία δεν αφήνουν τα μαλλιά σου να μεγαλώσουν.
 
Μακριά μαλλιά τώρα (μέρος 2)


5. Πιάσιμο στον ύπνο

Αν δεν είσαι από αυτούς που στριφογυρίζουν στον ύπνο τους ίσως αυτή η συμβουλή να μην είναι χρήσιμη για σένα αν όμως είσαι καλό θα ήταν να μαζέψεις μία χαλαρή πλεξίδα τα μαλλιά σου και όχι αλογοουρά, έτσι ώστε να αποφύγεις τυχόν κόμπους όταν ξυπνήσεις το πρωί.

6. Όχι πολλά προϊόντα

Κάποια από τα βιντεάκια που είχα παρακολουθήσει στο YouTube έδειχναν πάρα πολλά προϊόντα για το πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου διαφωνώ με αυτή την άποψη καθώς πιστεύω ότι τα πολλά προϊόντα επιβαρύνουν τα μαλλιά και φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλεις.

7. Μην πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου

Όταν πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου μεταφέρεις έλαια και ότι άλλο μπορεί να έχουν πάνω τα χέρια σου μιας και ειναι ένα σημείο στο σώμα μας που έχει πολλά  μικρόβια, με αυτό τον τρόπο τα κάνεις να λαδώνουν πολύ πιο γρήγορα.

8. Μην τα λούζεις συνέχεια

Μιας και μιλήσαμε για έλαια υπάρχουν κάποια καλά και κάποια κακά έλαια. Το φυσικό λάδι που βγαίνει στα μαλλιά σου είναι το καλύτερο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις υπάρχουν λάδια εκεί έξω τα οποία σου υπόσχονται πολλά, και κάποια όντως κάνουν καλή δουλειά όμως το ιδανικότερο λάδι για τα μαλλιά σου, είναι αυτό που βγαίνει από το τριχωτό της κεφαλής σου. Οπότε μη σε πιάνει αυτή η μανία να θες να λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά.

Αν έχεις κάποια extra συμβουλή για πιο γρήγορα αποτελέσματα ευχαρίστως να τη μοιραστείς μαζί μας στα σχόλια! ☺️



Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας