Ναι στη Ζωη - Εκδόσεις Ψυχογιός

Μετά από ενα μεγάλο διάλειμμα επιστρέφω σήμερα για να σας παρουσιάσω ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός,του συγγραφέα Βίκτορ Φρανκλ. 

Ο Βίκτορ Φράνκλ έχοντας ζήσει στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και χάνοντας την οικογένεια του, αλλά και ο ίδιος να φτάνει κοντά στο θάνατο βιώνοντας στο πετσί του τον κίνδυνο, βρίσκει την δύναμη και καταγράφει όλα όσα έζησε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και όχι μόνο, χωρίς να χάνει την ελπίδα του και τις θετικές σκέψεις. Αφού απελευθερώθηκε ξεκίνησε ομιλίες και διαλέξεις καταγγέλοντας την προπαγάνδα των Ναζί με σκοπό την ελάφρυνση των κρατουμένων δίνοντας τους πίστη και νόημα μέσα στα όσα ζούνε. Όταν όλοι οι επιζώντες επέλεγαν να φύγουν γιατί όλα θύμιζαν τους νεκρούς φίλους, συγγενείς, εκείνος επέλεξε να μείνει στην πατρίδα του και να διευθύνει την νευρολογική κλινική στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης. Εδώ νομίζω πως φαίνεται ρο μεγαλείο του και η δύναμη που αντλούσε σε όλη του την ζωή. Με τα κείμενα του και τις διαλέξεις ήθελε να δείξει και στους άλλους την ενθάρρυνση ώστε να μπορούν να αφήσουν πίσω το θλιβερό παρελθόν,ακόμα και το αβέβαιο παρόν... 

Ναι στη Ζωη - Εκδόσεις Ψυχογιός

🕊️"Ότι κι αν μας περιμένει στο μέλλον, εμείς δεν παύουμε να λέμε ναι στη ζωή. Θα έρθει άλλωστε εκείνη η μέρα, που ελεύθεροι θα'μαστε πάλι!"

Αυτό ήταν και ένα από τα τραγούδια που επέλεξαν οι κρατούμενοι να το σιγο-τραγουδούν αυτές τις τραγικές ώρες. 

Οι εντυπώσεις μου 

🕊️Κλείνοντας το βιβλίο μου υπενθύμισε πως τα πάντα στη ζωή έχουν νόημα ακόμα και τα αρνητικά που μας συμβαίνουν. Το νόημα της Ζώης είναι η ίδια η ζωή! Καθημερινά πλέον ακούμε όλο και κάτι αρνητικό. Αν το καλό σκεφτείτε έχουμε καιρό να ακούσουμε μια θετική είδηση και Λοιπόν? Τι πρέπει να κάνουμε? Να αδρανοποιηθούμε και να περιμένουμε πότε θα έρθει το τέλος? Η να βάλουμε εμείς νόημα στη μέρα μας? Λίγο κλισέ ακούγεται αλλά κι όμως παρόλο τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, γιατί πράγματι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις,και πλέον η καθημερινότητα μας είναι ίδια χωρίς σασπένς, παρά μόνο με φόβο για το τι άλλο μας περιμένει, κάτι πρέπει ο καθένας μας να βρει να δώσει λίγο παραπάνω νόημα. Πιστέψτε με τον τρόπο μπορούμε να τον βρούμε,αν τον βρήκαν άνθρωποι που επέζησαν από τόσο μεγάλες κακουχίες. Μήπως ακόμα και αυτό που μας ξεπερνά, αυτό που συμβαίνει εκεί έξω έχει επίσης νόημα?

Νομίζω πως ότι και αν μας συμβαίνει σε εμάς και σε όλο το κόσμο,πρέπει και εμείς να λέμε ναι στη ζωή!!


Σας το προτείνω αν θέλετε να διαβάσετε και εσείς κάτι που να σας "μπουσταρει"και να σας ταρακουνήσει για να ξεκολλήσετε από τον βάλτο της καθημερινότητας σας.Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας