Πως να απογειώσεις το oatmeal σου

 Τα τελευταία δύο χρόνια έχω βάλει στη ζωή μου την κατανάλωση της βρώμης. Όχι απαραίτητα σε καθημερινή βάση είτε ότι δεν μπορώ χωρίς αυτή αλλά συνηθίζω να την επιλέγω σε εναλλαγή με απλά δημητριακά. Έχω δοκιμάσει να τη ζέστη εκδοχή (oatmeal) αλλά και την κρύα (overnight oat) παρόλα αυτά ή πρώτη είναι αυτή που προτιμώ μιας και φέρνει περισσότερο σε μια πηχτή κρέμα στην οποία δεν νιώθεις απαραίτητα τα κομμάτια της βρώμης. Ο απλός όμως συνδιασμός γάλα-βρώμη ναι μεν είναι θρεπτικός αλλά όχι και τόσο απολαυστικός. Οπότε σήμερα θα σου αναφέρω ποιες είναι οι μικρές προσθήκες που κάνω εγώ ώστε να κάνω λίγο πιο νόστιμο και να το φέρω λίγο παραπάνω στα γούστα μου. Ελπίζω κάτι από αυτά να τα δοκιμάσεις. 

Πως να απογειώσεις το oatmeal σου

Μέλι 🍯

Η γλυκαντική ουσία για εμένα είναι αρκετά σημαντική και το μέλι σε αυτή τη περίπτωση είναι η καλύτερη λύση. Είναι φυσικό, απόλυτα υγιεινό και προ πάντων πολύ γευστικό. Επίσης δίνει σώμα στη βρώμη. 

Κακάο

Ως φαν της σοκολάτας τρελαίνομαι για οτιδήποτε περιέχει κάτι σχετικό. Το κακάο εκτός από την ωραία και σοκολατένια γεύση  που προσφέρεις έχει και κάποια οφέλη. Είναι αντιοξειδωτικό, βοηθάει και προστατεύει τη καρδιά, ενισχύει το ανοσοποιητικό και φυσικά βελτιώνει την διάθεσή σου (και μόνο από το άρωμα του εδώ που τα λέμε) . 

Πως να απογειώσεις το oatmeal σου

Φρούτα 🍌

Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του στα φρούτα. Όλα είναι φυσικά ωφέλιμα για τον οργανισμό, όμως κάποια τα αγαπάμε λίγο περισσότερο η αλήθεια είναι. Εγώ προτιμώ τα πιο γλυκά, ειδικά όταν μιλάμε για συνοδευτικό στη βρώμη δεν το διαπραγματεύομαι. Για αυτό και συνήθως προτιμώ την μπανάνα που είναι και πάντως εποχής. Παρόλα αυτά εννοείται πως μπορεί να προσθέσεις ότι σου φτιάχνει το κέφι. Πολλοί όταν μιλάμε για oatmeal κινούνται σε μούρα, φράουλα, μύρτιλα και τα σχετικά. Ο καθένας προσθέτει ανάλογα με την προτίμηση του.  

Κανέλα

Last but not least, που λένε και στο χωριό μου, είναι η κανέλα. Στην πραγματικότητα είναι κάτι που δεν χρησιμοποιώ συνέχεια. Ενώ τη συμπαθώ για το άρωμα και όλα αυτά τα υπέροχα ωφέλη της τα χαλάμε λίγο στη γεύση. Μιας και στην περίπτωση όπου σου ξεφύγει λίγο παραπάνω καταστρέφεται ότι έχεις φτιάξει. Στην κατάλληλη δόση όμως προσφέρει μια μικρή αντίθεση γλυκού-πικρού που σε πάει σε άλλο επίπεδο. 


Εσύ τι χρησιμοποιείς στο oatmeal σου για να το απογειώσεις; Γράψε μου στα σχόλια. 


Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας