Τα δικά μου 6 καλύτερα τραγούδια από τη Eurovision 2022

Eurovision 2022 και όλοι οι eurofans είμαστε έτοιμοι για αυτή τη μεγάλη γιορτή. Ένας θεσμός που  προσωπικά αγαπώ να παρακολουθώ κάθε χρόνο μιας και η μουσική είναι η αφορμή για αυτό που έγινε στο Τορίνο της Ιταλίας. 25 χώρες, 25 τραγούδια, 25 εμφανίσεις καλλιτεχνών η καθεμία με το δικό της προσωπικό στυλ. 

Τα δικά μου 5 καλύτερα τραγούδια από τη Eurovision 2022

Την Τρίτη στις 10 Μαΐου είδαμε τον πρώτο ημιτελικό από τη συχνότητα της ΕΡΤ 1 και διαδικτυακά από την ΕΡΤ flix με μία από τις συμμετοχές να είναι η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι "Die together". Στο δεύτερο  ημητελικό είδαμε την συμμετοχή της Κύπρου με την Ανδρομάχη Δημητρακοπούλου και το τραγούδι "Έλα" σε μία συμμετοχή με κάποιες δυσκολίες τόσο τεχνικά όσο και φωνητικά να είναι αρκετές για να της στερήσουν μία θέση στον τελικό του Σαββάτου. Ας δούμε όμως τώρα τις χώρες που εγώ ξεχώρισα. 

Ελλάδα

Θα αρχίσω με τη συμμετοχή της Ελλάδας τελείως αντικειμενικά και θα εξηγήσω αμέσως τους λόγους που βρίσκεται στην λίστα μου. Να πω ότι αρχικά δεν είχα πάρει με καλό μάτι τη συμμετοχή μιας και το τραγούδι δεν είναι στα ακούσματα μου, όμως όσο το άκουγα και όσο έβλεπα την πολύ γλυκιά Αμάντα μέσα από συνεντεύξεις άρχισα να αλλάζω γνώμη για το τραγούδι. Μία νέα καλλιτέχνης με ένα ποιοτικό τραγούδι που μιλάει για χωρισμό με μία εξαιρετική φωνή και παρουσίαση στο stage. 


Βέλγιο

Το τραγούδι του Βελγίου με τίτλο miss you ήταν ένα από τα πρώτα κομμάτια που κάπως ξεχώρισα βλέποντας την παρουσίαση του στο original κανάλι της eurovision. Ωστόσο στο stage στερούνταν από σκηνικής άποψης και πλάνων, μου αρέσει όμως στα σημεία που υπήρχε αυτή η μικρή χορογραφία. 


Νορβηγία

Give that wolf a banana, δώσε σε αυτόν τον λύκο μια μπανάνα μας τραγουδούν οι Νορβηγοί και ξεσηκώνουν το κοινό με την σκηνική τους παρουσία ντυμένοι ως.... λύκοι. Έχουμε συνηθίσει στον διαγωνισμό να βλέπουμε τέτοιες ιδιαίτερες εμφανίσεις και φέτος ήταν μια χρονιά με αρκετές μπαλάντες οπότε τραγούδια σαν και αυτό ξεχώριζαν.


Ηνωμένο Βασίλειο

Να ένα τραγούδι φαβορί με τον τραγουδιστή της χώρας να μας τραγουδάει το "Spaceman", πολύ όμορφη φωνή και ένα κομμάτι αρκετά Γιουροβιζιονικό. 


Πορτογαλία 

Ένα τραγούδι outsider που όμως πήρε μια θέση στον τελικό. Μια ήρεμη αλλά ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα. Η σκηνική παρουσία ήταν αρκετά απλή αλλά το vibe που υπήρχε επί σκηνής προσωπικά μου άρεσε πολύ.


Ισπανία

Κάποιοι είπαν πως η εμφάνιση της Ισπανίας θύμιζε Φουρέιρα, δεν θα συμφωνήσω καθώς ήταν απλά ένα ρυθμικό δυναμικό κομμάτι σαν πολλά εκεί έξω. Η Ισπανίδα τραγουδίστρια ξεσήκωσε και εκείνη με το χορευτικό της όσο το βλέμμα των γυναικών τόσο και των ανδρών, και μεταξύ μας σε εμένα θύμιζε Camila Cabeyo.Εσύ το παρακολούθησες; Ποια ήταν η αγαπημένη σου εμφάνιση και τι πιστεύεις για την νίκη της Ουκρανίας; 

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας