Αξίζει να συνδυάσω podcast με blogging?

 Το podcasting πλέον χρίζει αρκετής αναγνώρισης και στην Ελλαδίτσα μας. Πολλοί πλέον στρέφονται και σε αυτό αυτό το μέσο για να μοιράσουν σκέψεις, γνώσεις και ιδέες. Μπορείς να συνδυάσεις blogging και podcast? Αξίζει; 

Αξίζει να συνδυάσω podcast με  blogging?

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά ερωτήματα.

-Αξίζει να ασχοληθώ με το podcast?

 Αν είναι ένα είδος δημιουργικότητας που σε ενδιαφέρει εννοείται. 

-Ασχολούμαι ήδη με το blogging ή το YouTube, μπορώ να τα συνδυάσω κάπως; 

Και μπορείς και είναι χρήσιμο. 

-Χρειάζεται κάποιος εξοπλισμός ή ειδικές γνώσεις για την επεξεργασία του;

Σίγουρα ένα καλό εξωτερικό μικρόφωνο είναι χρήσιμο. Ομως όταν μιλάμε για κάτι πολύ ερασιτεχνικό ακόμη και αν το κινητό σου έχει καλό μικρόφωνο μας κάνει. Όσο για την επεξεργασία αυτού με λίγο google search θα βρεις ότι χρειάζεσαι. 

Και μια extra συμβουλή: 

Όταν μιλάμε για συνδιασμό δύο μέσων υπάρχει κάτι που πρέπει να έχεις στον νου σου. Κατά πάσα πιθανότητα αυτοί που διαβάζουν τα άρθρα δεν ακούν τα podcast και το ανάποδο. Όπως και αυτοί που ακούν τα podcast δεν θα δουν το αντίστοιχο βίντεο στο YouTube και το ανάποδο. Οπότε είναι χρήσιμο να το προωθείς ξεχωριστά θεωρώ. Εκτός αν ο σκοπός σου είναι να δίνεις την επιλογή στον αναγνώστη αν θέλει να το διαβάσει ή να το ακούσει. Αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις και συμβουλές πάνω σε αυτό το θέμα. Παρόλα αυτά θα χαρώ να δω και τη δική σου άποψη στα σχόλια. 

Οπότε...

- Μπορώ να συναδιάσω blogging και podcast? 

Ναι. 


Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας