Οι εντυπώσεις μου για την "τέλεια ληστεία"

 Ήρθε λοιπόν αυτή η ώρα που θα γράψω και εγώ δύο λόγια για το La casa de Papel. Κατάφερα να το τελειώσω με πολύ κόπο ή αλήθεια είναι οπότε κάπου εδώ μπορώ να δεχτώ και χειροκροτήματα. Σήμερα λοιπόν θα σου πω για την ειλικρινή προσωπική μου άποψη. 

Οι εντυπώσεις μου για την "τέλεια ληστεία"

Λίγα λόγια για την υπόθεση 


Όταν η σειρά πρώτο βγήκε θυμάσαι και εσύ φαντάζομαι τον χαμό που προκάλεσε. Μια Ισπανική σειρά με τέτοια απήχηση παγκοσμίως; Γιατί, πρέπει οπωσδήποτε να την δούμε. Ο πανέξυπνος και παντογνώστης Professor που είναι ικανός να προβλέψει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και οι πανούργοι κακοποιοί με ψευδώνυμα χωρών, όπως Τόκιο, Λισαβόνα, Βερολίνο κ.α. είναι έτοιμη για κάποιες ληστείες που θα αφήσουν εποχή. Αφού κάθε φορά σκοπεύουν σε κάποια τράπεζα ή νομισματοκοπείο ώστε να αποκτήσουν και να υποκλέψουν όσο περισσότερο χρυσό και χρήμα γίνεται από το κράτος. Πολλές φορές μάλιστα συνεργάζονται με άτομα υπεράνω κάθε υποψίας (όσοι είδαν το τελευταίο επεισόδιο ξέρουν τι λέω αλλά και οχι μόνο εκεί) για να πετύχουν τον σκοπό τους. Ακόμη και οι απλοί πολίτες καταλήγουν να ζητωκραυγάζουν στο πλευρό τους. 


Η άποψη μου 

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Το Netflix αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μια τέτοια παραγωγή με τέτοια απήχηση και να τη φέρει στη πλατφόρμα της και καλά έκανε.  Γενικά είμαι από τα άτομα, νομίζω ότι το έχω ξανά πει, που δεν θα καθήσει να παρακολουθήσει ότι βλέπει η μάζα. Για παράδειγμα δεν έχω δει ούτε το Squid Game. Έτσι λοιπόν και με αυτή τη σειρά την ξεκίνησα ενώ είχε ήδη τελειώσει η πρώτη σεζόν και αρκετό καιρό μάλιστα. Με τόσα διθυραμβικά σχόλια όμως που άκουγα δεν άντεξα και υπέκυψα. 

Η πρώτη σεζόν ήταν ένα διαμαντάκι. Κάτι πολύ διαφορετικό από ότι είχα συνηθίσει. Ληστεία τόσα καλά οργανωμένη πρώτη φορά έβλεπα και μάλιστα με ένα κρυφό μήνυμα από πίσω. Οργάνωση, ανωνυμία, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και ένας εγκέφαλος.. ή δύο; Μια αστυνομικός πανέξυπνη που όμως πέφτει "θύμα" σε πολλά εισαγωγικά εδώ. 

Η δεύτερη σεζόν άρχισε να πέφτει. Είχε ενδιαφέρον; Ναι είχε. Σίγουρα όχι όμως η πρώτη σεζόν. Σε αυτή τη σεζόν όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι δόθηκε μεγαλύτερη βάση μεταξύ των σχέσεων ανάμεσα στους χαρακτήρες. Κάτι που προσωπικά αν θέλω να είμαι ειλικρινής μου άρεσε. Αλλά ήταν λίγο σαν να χάθηκε το μυστήριο αν την είδες πες στα σχόλια αν συμφωνείς. 

Η τρίτη και η τελευταία σεζόν μου έδωσε αυτή τη αίσθηση: 

Ας τους δώσουμε μια ακόμη σεζόν μιας και μας βλέπουν για να κάνουμε και ένα καλό φινάλε βρε αδερφέ. 


Δεν γνωρίζω αν ήταν προσχεδιασμένο να κρατήσει τόσο η σειρά ή αν προέκυψε. Όμως πιστεύω πως η τελευταία σεζόν ήταν λίγο... υπερβολή; Πιστεύω ότι το φινάλε που είδαμε θα μπορούσε να είχε γίνει απλά με 2-3 παραπάνω επεισόδια στη 2η. Σαν κάπως να τραβήχτηκε από τα μαλλιά που λέμε. 


Σε περίπτωση που έχεις δει όμως και εσύ ολόκληρη τη σειρά θα χαρώ να το συζητήσουμε στα σχόλια. 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας