Pretty Little Liars : Η άποψη μου

 Το Pretty Little Liars είναι ένα TV show που αγαπήσαμε πολύ στο παρελθόν. Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψη μου και παρακολούθησα το PLL The Perfectionists. Αποφάσισα να σου πω τη γνώμη μου και για τα δύο συγκριτικά. 

Pretty Little Liars : Η άποψη μου

Pretty Little Liars 

Αρχικά ας πω δυο λόγια σχετικά με την υπόθεση σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις. Μια παρέα κοριτσιών του λυκείου στο Rosewood είναι οι πρωταγωνίστριες. Allison, Aria, Spencer, Hana και Emily. Όλα ξεκινούν ένα βράδυ που η πρώτη εξαφανίζεται και μετά από λίγο καιρό τη βρίσκουν νεκρή. Όλοι έχουν τα δικά τους μυστικά μόνο που κάποιος τα γνωρίζει ο Α. Ο οποίος αρχίζει ένα παιχνίδι εκφοβισμού απέναντι στις 4 φίλες. Μέσα λοιπόν σε πολλές αποκαλύψεις και ανατροπές προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους να ανακαλύψουν ποιός τις βασανίζει. Κάπου εδώ θα σταματήσω να λέω για την υπόθεση γιατί αλλιώς θα κάνω spoiler.

Pretty Little Liars : Η άποψη μου

Σίγουρα είναι μια σειρά που αγαπούν περισσότερο οι γυναίκες. Μιας και πέρα από το δράμα του bullying υπάρχει εξίσου πολύ και το ερωτικό στοιχείο στη συγκεκριμένη σειρά. Οι ανατροπές, τα προβλήματα των κοριτσιών και το γεγονός πως σχεδόν κάθε επεισόδιο στο τέλος του σε άφηνε με κάποια αγωνία είναι κάποια βασικά συστατικά που σε κρατάνε στη συγκεκριμένη σειρά. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν κάνει κοιλιά. Όταν κάτι κρατάει 7 σεζόν είναι πολύ λογικό να συμβαίνει αυτό. Παρόλα αυτά πάντα σε αποζημείωνε μετά. Υπήρχανε κάποιοι χαρακτήρες που εγώ αγάπησα λίγο παραπάνω για τους δικούς λόγους, βλέπε Aria και Hana. Παρόλα αυτά σε μια εποχή που υπάρχει πληθώρα περιεχομένου να παρακολουθήσεις δεν ξέρω αν θα σου τη πρότεινα όχι γιατί δεν είναι ευχάριστη. Απλώς αν θες κάτι να σε συνταράξει πλέον υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές.

Κάτι που προσωπικά δεν γνώριζα και έμαθα πολύ πρόσφατα ειναι πως η συγκεκριμένη σειρά βασίζεται σε βιβλία που έχει γράψει η Sara Shepard. 


Κάπου εδώ να σε ενημερώσω πως αν δεν έχεις δει τη σειρά καλύτερα να φύγεις από το άρθρο γιατί ίσως να υπάρχουν spoilers. 


Pretty Little Liars: The Perfectionist
 

Η Alison μετά από τον χωρισμό της με την Emily αποφασίζει να δεχτεί τη πρόταση να πάει να εργαστεί στο λύκειο Beacon Height για μια νέα αρχή. Εκεί θα συναντήσει αναπάντεχα και την Mona. Όλα μοιάζουν να είναι απόλυτα ήρεμα μέχρι τη στιγμή που κάποιος μαθητής πεθαίνει και στο στόχαστρο μπαίνει η παρέα του. Το γνωστό παιχνίδι μόλις ξεκίνησε.

Τη συγκεκριμένη σειρά ανυπομονούσα να την ξεκινήσω. Περισσότερο από οτιδήποτε, με τράβηξε το γεγονός ότι υπάρχουν οι δύο γνωστές και αγαπημένες χαρακτήρες από τη προηγούμενη σειρά. Όταν ξεκίνησα να τη παρακολουθώ γνώριζα ήδη πως κόπηκε στη πρώτη σεζόν και είχα μεγάλη περιέργεια να καταλάβω το γιατί. Νομίζω πως τελικά το κατάλαβα. Κακά τα ψέματα είναι σαν η ιστορία να επαναλαμβάνετε. Μια παρέα, ο ένας ο αρχηγός, πεθαίνει οι υπόλοιποι είναι ύποπτοι, κάτι περίεργο συμβαίνει με την αδερφή του που ήταν ήδη νεκρή. Όλα αυτά ενώ η Άλισον έχει την ανάγκη να τους βοηθήσει γιατί ήταν κάποτε στη θέση τους.

Βλέποντας λοιπόν τη σειρά και αφού έμαθα πως βασίζεται σε βιβλίο ένιωσα λες και κάποιος πίεσε τη συγγραφέα να γράψει κάτι επιπλέον “για το κοινό” και δεν της βγήκε καθόλου καλό. Θα μπορούσε να πάρει αυτές τις δύο χαρακτήρες από το παρελθόν και να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό χωρίς λύκειο, δράμα, φόνους και τα σχετικά ή τουλάχιστον αυτό θα ήθελα εγώ. Η προσωπική μου άποψη είναι να μην τη δεις γιατί μπορεί να σου χαλάσει ότι είχες στο μυαλό σου, αλλά η επιλογή είναι πάντα δική σου.
Σε περίπτωση όμως που το είδες. Γράψε στα σχόλια αν εκνευρίστηκες και εσύ που θα μείνεις με την απορία για το ποιος ήταν “ο καθηγητής” .


Pretty Little Liars : Η άποψη μου
Βρες μας και στο Pinterest 

 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας