Πολλές φορές βιαζόμαστε να γίνουν αυτά που θέλουμε και είμαστε ανυπόμονοι. Άλλες φορές πάλι έχουμε τόση υπομονή που δίνουμε πολύ παραπάνω από όσο χρειάζεται και τον χαραμίζουμε άδικα. Για αυτό λοιπόν πρέπει σχετικά νωρίς στη ζωή μας να μάθουμε να δίνουμε τον σωστό χρόνο στα πράγματα. Αλλιώς θα σε κυριεύουν δαίμονες και δεν θα ξέρεις τι να κάνεις.
Πως θα καταλάβω ποιος είναι ο σωστός χρόνος;
Συνήθως το καταλαβαίνουμε. Μετά από 2 το πολύ 3 μήνες αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε αν κάτι ή κάποιος μας κάνει καλό στη ζωή μας ή όχι, είναι αρκετός χρόνος. Αν μια κατάσταση σε κουράζει και σε στεναχωρεί συχνά πυκνά τότε δεν είναι για εσένα. Τρεις μήνες λοιπόν αρκούν για να το καταλάβεις. Πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις και να αποδέχεσαι τα συναισθήματα σου. Έτσι θα τα λύσεις όλα.
Αν μιλάμε για κάποιον άνθρωπο που θέλω οπωσδήποτε στη ζωή μου;
Η συνήθεια πολλές φορές είναι κακός οιωνός. Η καθημερινή συναναστροφή με κάποιον σου δημιουργεί την εντύπωση πως χωρίς αυτόν στη ζωή σου δεν μπορείς. Παρόλα αυτά καλό είναι να παρατηρείς τα συναισθήματα που σου δημιουργεί. Αν οι φορές που “σε στεναχωρεί” είναι περισσότερες από όσες σε κάνει να γελάς, το καλύτερο για εσένα θα ήταν να απομακρυνθείς. Πώς; Σταδιακά! Μείωσε τον χρόνο που επικοινωνείς μαζί του και όταν συνειδητοποιήσεις πως είσαι καλύτερα με λιγότερη επαφή τότε θα σου είναι και πιο εύκολο να ξεκόψεις.
Ελπίζω αυτό το μικρό άρθρο να σου φάνηκε χρήσιμο, εγώ πάντως πήρα το μάθημα και δεν θα χαραμίζω πια άδικα τον χρόνο μου. 😉