Στο debate μελομακάρονα ή κουραμπιέδες δεν ξέρω αν μπορώ να συμμετέχω μιας και λατρεύω εξίσου και τα δύο εδέσματα. Αφού τη προηγούμενη χρονιά σου έδωσα συνταγή για μελομακάρονα ήρθε η ώρα του κουραμπιέ. Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξεις.
Υλικά
- 500 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- 280 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο, ανάλατο και καβουρδισμένο
- 1 βανιλίνη
- 30 γρ. κονιάκ
- 1 πρέζα αλάτι
- ζάχαρη άχνη για το πασπαλισμα και
- σπρέι ανθόνερο
*Affiliate Links
Εκτέλεση
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη σε μέτρια η δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει
- Προσθέτουμε την βανίλια και το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε
- Αφαιρούμε το μίξερ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το χοντροκομμένο καρβουδισμένο αμύγδαλο, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε
- Το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να πέσει ο όγκος, στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα
- Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψεκάζουμε με ανθόνερο